Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt október legpofátlanabbja?

Narancsba borult az ország, beindult az úthenger, csak kapkodtuk a fejünket…

Az MTV és az MR segített a Jobbiknak kampányhajrázni,Semjén is zéróra vizsgázott, érdektelenségbe fulladt a választás, Havas Szófia hummorral fűszerezte levelét, Szili kilépett az MSZP-ből, átszakadt a vörösiszaptározó, a MAL-vezér a slagot ajánlotta, meggyászolta Meggyest az esztergomi tévé, Geréb Ágnest őrizetbe vették, gyámság alá került a MAL, meginterjúvoltuk Ivádyt, utaztattuk az EU-nyugdíjasait, telkeket néztünk Aligán, lett négy válságadó, kéthavi magánnyugdíjkölcsönzés és szívás a gyermekteleneknek, a jegyzők meglepődtek, a választójog átkacsintott a határokon, tovább távolodtunk a négyes metrótól, becsődölt a Ganz Röck, Göncz Kinga örült, rendőrök bűnmegelőzésit rajzoltak, Ákos nekiment a torrentezőknek, a Fidesz meg az Alkotmánybíróságnak, Mohácsi emberjogi díjat kapott, Palibá meg maszatolt a tévében…. 

Toplistások:

1, Havas Szófia
2006-ban a fővárosi és Pest megyei regionális egészségügyi tanács elnökeként asszisztált a nagy kórházi ágyszámcsökkentéshez. A miniszteri döntést 54 kórház támadta meg a bíróságon, első fokon veszítettek, tíz perorvoslatot kért közülük, a Legfelsőbb Bíróság hat esetben hatályon kívül helyezte Molnár Lajos akkori miniszter döntését. Négy kórház kártérítési pert indított az állam ellen, végül az Orbán-kormány 800 millió forintot fizet  nekik. Havas viszont pereskedésre buzdítja őket.

2, Szili Katalin
1983-ban lépett be az MSZMP-be. Évekig, évtizedekig assszisztált mindenhez, tette a dolgát. 2002-től 2009-ig, többek között Öszöd idején is az országgyűlés elnöke volt, egy szót sem szólt soha, semmiért. Még a tavaszi választás eredményei sem törték meg, elvégre listáról bejutott a parlamentbe. Viszont az őszi bukta után beintett, kilépett a frakcióból, új pártot alapított. Elárulta, hogy már másfél éve várta az MSZP megváltozását. "Mindig következetes voltam, tartottam magam az elveimhez."

3, Bakonyi Zoltán
Az apukája által privatizált, általa igazgatott MAL Zt. ajkai iszaptározójának gátja átszakadt, az 1 millió köbméter vörösiszap 2 méter magasan és 1 km széles sávban vonult le, elöntött két falut, többen meghaltak, rengetegen megsérültek, óriási anyagi, érzelmi és természeti kár keletkezett. Ő is körülnézett a elyszínen, és szerinte sok helyen az iszapot "egy erős slagos lemosással el lehet távolítani."

4, Lázár János
Az általa benyújtott indítvánnyal kezdte meg az AB elleni harcot a Fidesz, majd sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a tervek szerint így a magánnyugdíjpénztári törvény sem kerülhetne az Alkotmánybíróság elé, és a képviselői indítványa elfogadása után újra benyújtják a 98 százalékos különadóról szóló törvényt. "nem a mi elképzelésünknek felelt meg az eredeti törvényjavaslat, hanem azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarországon még soha nem látott mértékű változás legyen."

5, Mohácsi Viktória
Régi ismerősünk remélhetőleg utoljára szerepel, mielőt pártját követve eltűnik a süllyesztőben. Így fogunk rá emlékezni, emberjogi kitüntetésestől, hazugságinterjústól. Remek portré róla és a munkásságáról. "Nálunk egy rasszista sorozatgyilkosság zajlik, ami nem ért véget.", "Hallottam, hogy az egyikük azt mondta, hogy "Meg kell tanítanunk a romákat dolgozni, mielőtt integráljuk őket." Egy roma politikus mondta ezt! Ez szégyen! "

Megosztás