Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt július legpofátlanabbja?

Szép forró, narancsos nyarunk volt …

Megnyitották a bezárt szárnyvonalakat, lett egy bazi nagy gödrünk a Várban, beszóltak az új kormánynak, Dobi Ágnes sajtóreferens helyreigazította a Hírcsárdát, kormányrendelet született a NENYI kihelyezéséről, Mikolát megdöbbentette, hogy a szülészek pénzt kérnek, az MSZP vicceskedett a NENYI-vel, a Mazsök kapott egy fél milliárdos villát ajándékba, Lázár János neveket íratott ki a város honlapjára, Zimány Linda álláskeresési járadékot kapott, törölték a budapesti Red Bull repülőversenyt, Bolgár Gyuri bácsi könyvét osztogatták a pekingi expón, Stumpf alkotmánybíró lett, Makovecz helyretette a Magyar Nemzetet, Fetser János újra hallatott magáról, Lendvai mesélt a szép fiatal éveiről, Ferihegyet leminősítették.

1. Dobi Ágnes
Ágica nem pofátlan volt, csak ostoba, mint egy tönk, de a nyár egyik legviccesebb sztorija volt, a Hírcsárda helyreigazítása. Ne felejtjük el a HEFMI Oktatási Államtitkárságának sajtóreferensének szavait: "semmi bajuk nincs a vicces oldalakkal, de a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal. Mert azáltal, hogy idézőjelben közöltek badarságokat, mintha azokat valóban az államtitkár asszony mondta volna, sokakat megtévesztettek. Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét. Ezért kértek helyreigazítást."

2. Bihary Gábor
Gáborunk, aki júliusban még a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciójának tagja volt, sok mindent nem csinált idén, de júliusban ő indította el az önkormányzati választásokat felvezető adok-kapokat, mégpedig egy nagyon meredek sajtóközleménnyel:
"Ahogy 1998-ban, úgy most, 12 évvel később is a főváros megbüntetése lesz napirenden Orbán Viktornál. A tények világosak: miattuk nincs még kész a 4-es metró, és most újra leállítják. A 4-es metró leállítását már tudjuk, de vajon mi a következő? A csepeli gerincút? Az autópályák zajvédő falai? A Budapest Szíve? Az útfelújítások? Az M0-s teljes gyűrűvé fejlesztése? Vajon mi a következő?"
 
3. Makovecz Imre
Makovecznek nem tetszett, amit olvasott a Magyar Nemzetben, meg is írta a levelet a Liszkay Gábor főszerkesztőnek: "Egy Magyar Nemzet, melynek előfizetője vagyok, nem engedheti meg magának, hogy kormányellenes, hamis szemléletű cikket jelentessen meg. Csermely Pétert olvasom és becsülöm, de ezt a cikket nem bocsátom meg neki. (…)
Ui. Tájékoztatom, hogy levelemet Hende Csaba miniszternek is elküldöm.
"

4. Szűcs Erika
Szűcs asszonyság minisztersége után is képes volt minőségi teljesítményt nyújtani, havi 450-900 ezer forintért monitorozta az Út a munkáért programot. A kérdésekre pedig csak annyit válaszolt, hogy "kreatív újdonságokat hozó szellemi munkát végeztem." Valamint "egy szervizben 5000 forintos órabérért dolgoznak, én 5850-et kaptam."
 
5. Lendvai Ildikó
Ildikót nagyon megviselte a kormányváltás, hogy már nem ő az MSZP elnöke, és hogy új titánok kerültek be a Parlamentbe, akikben semmilyen tisztelet sincs, így 20 év után jött a nagy könnyfakasztó "coming out", oltári nagy vastagbőrrel:
"Pártapparátusban dolgoztam, cenzor nem voltam. Egyáltalán nem voltam magányos hős, én hittem annak a rendszernek az elveiben, azért voltam ott, és nem pénzért. Meg sem gazdagodtam belőle, azért mentem oda, mert azt gondoltam, hogy van értelme egy köztulajdonon alapuló társadalomnak." Ezenkívül ott van Ildikó levelezése is az MFB-el.
 

Megosztás