Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt augusztus legpofátlanabbja?

Egész augusztusból csak a Muse koncert ugrik be, de azért akadtak egyebek is …

Hagyó lefogyott a börtönben, betiltották a dohányzást az aluljárókban, elutasították az Alstom metrókocsikat, kiderült Demszkynél mit jelent a "vis major", Győzikéék Balin nyaraltak, 20 milliós APEH-tartozással, Biszku a Duna TV-ben ellenforradalomnak nevezte 56-ot, fordulatot vetett a sukorói-ügy, KBH-s tartótisztje volt az egyik romagyilkosnak, Szanyi kitalálta a "Lájkolod az MSZP-t?" kampányt, Schmuck Andor, Kétfarkú Kutya Párt, Schmitt Pél végre csinált valamit, Álomsziget, Schmuck kampánydala, Demszky elbúcsúzott …

1. Havai Bertalan
Szijjártó Peti éppen nyaralt, így amikor kiderült, hogy Orbán is találkozott a sukorói King’s City beruházóival, neki kellett valami épkézláb és hihető magyarázatot összehegeszteni. Hát, ezt sikerült összehoznia: "Orbán rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is." Majd egy nappal később hosszabban is kifejtette.
Azóta sem tudjuk, hogy mi is történt ezeken a találkozókon.

2. Hack Péter
Hack Péter, aki teljes mellszélességgel kiállt a holokauszt tagadásánál büntetése mellett, nem tudta szó nélkül megállni amikor Biszkut feljelentették, mert leellenforradalmazta 56-ot.
"A demokráciában a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy embereknek joguk van olyan véleményt képviselni, ami valótlan, vagy visszatetsző, ellenszenves, taszító, de ettől még nem lesz önmagában büntetendő az ellenszenves, vagy számunkra elfogadhatatlan."
 
3. Szanyi Tibor
A mocskos szájú Tibit tették meg kampányfőnöknek, és ő az egész országot megörvendeztette, mikor előállt a "Lájkolod az MSZP-t?" kampánnyal:
"Azt szeretnék, ha minél több helyen, különösen a fiatalok között egyértelmű lenne, hogy az MSZP szerethető párt. Az MSZP "lájk" jelei piros színűek, a szocialisták egy zöld, a fenntarthatóságot szem előtt tartó önkormányzati programmal indulnak országszerte. Nem akarja mások elől elvenni a poént, de "ez a lájk jel a szocialistákra vonatkozik, ez a diszlájk jel pedig a Fideszre", miközben lefelé fordította a kezet."

4. Budapest Városképvédelmi Bizottsága
2010. augusztus 25, 40 nappal az önkormányzati választások előtt, csupa fontos döntés. Majd a bizottság megszavazta Sri Chinmoy szobrát a Gellért-hegyre, akiről azt sem tudták, hogy kicsoda. Az év egyik legjobb videója volt.

5. Bőhm András
Andris nem tudta megállni szavak nélkül szeretett Főnöke, Demszky Gábor távozását:
"Politikai felelőssége nem vitatható, de nem vitathatóak el eredményei, amit a városáért tett. Demszky a szabadság követe volt, esküdt ellensége a náci beszédnek és gondolatoknak, szolidáris volt minden kisebbséggel.
A főpolgármester művelt, intelligens ember, európai polgár és gondolkodó.Sokszor támadtam őt az utolsó négy évben, alig volt, amivel egyetértettem vele. Sokra tartottam őt, nem ellene lázadtam, hanem érte. Bármi is történt, képességeimtől és erőmtől telhetően meg fogom védeni minden igazságtalan támadás ellen. Percemberkék fröcsögése nem homályosítja el húsz évét a szabad város élén.
Remélem, Miniszterelnök Úr megtalálja a módját, hogy méltó módon búcsúztassa Budapest első, szabadon választott főpolgármesterét. Kérem őt erre!"

Megosztás