Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt május legpofátlanabbja?

Május gazdag hónap volt, az MSZP még, a Fidesz már pörgött, és elkezdődött már az  őszi önkormányzati választások kampánya is.

Rögtön elsején beígérte Horváth Csabi az ingyenbékávét, de állításával ellentétben Velencében nem díjmentes a tömegközlekedés. Megnéztük egy 500 fős falu 300 milliós felüljáróját, figyelmeztettük Viktort Róza tüskéire, megcsodáltuk az MTV-s fizetéseket, a szocik négyötödről álmodtak, Gyurcsány írt egy 40 oldalas dolgozatot, tudomást szereztünk a Mazsöknek adott 21 millió dollárról, Alföldiék kiraktak az apostolokra utaló 12 melegkockát a Nemzetibe, folytatódtak a tanárverések, a BKV leírta véleményét Nyakó ingyenbuszairól, megismerkedtünk a kamukonzulokkal, a csapból is a mellényügy folyt, rákenték a MOL-ra a benzinárakat, letartóztatták Hagyó Mikit, végigkínlódtuk a parlament alakuló ülését, a Fidesz eltörölte a miniszteri fizetések csökkentésének lehetőségét, jött a nagy árvíz, bemutatták az Új Irányt, megszületett a NER, néhány dolgot elhalványított a mellényhajcihő, megismertük Hagyó barátnőjét, Wieszt János filmsztár lett, Pokorni  megtette az első személyreszabott törvénymódosítást, Hiller Pifti nagylelkű búcsúajándékokat osztott, 3 leaszfaltozott földút anarchiaveszélyt teremtett, felesküdött az új kormány, felmentették Tomcatet, beomlott a 60 napja átadott M6-os…..nagyvonalakban ennyi.

A toplista:

1, Horváth Csaba
Az ingyenbékávé volt az a jóhír, amit már régen kiplakátolt, és most megosztott Budapesttel. Ezekkel a szavakkal: "A díjmentes utazási lehetőségért a fővárosiak már megdolgoztak." Az ötlet annyira a kétségbeesés szülte nonszensz, hogy még Demszky és a Népszabi is fennakadt rajta.

2, Alföldi Róbert
Havadtőy Sámuel "Nem mondhatom el senkinek" című, az általa igazgatott Nemzeti Színházban elhelyezett kiállítása kapcsán  nyilatkozott egy aranyosat. A kiállítás 12+1 négyzetet tartalmaz, egyben egy régi kereszt, a körülötte elhelyezett többin a "senki nem tudja, hogy meleg vagyok" felirat látható, vagyis elég gyorsan lehet asszociálni Jézusra és az apostolokra, meglehetősen sértő kontextusban. Alföldi szerint viszont "A kiállítás  éppen a keresztényi szeretet és elfogadás miatt használ olyan szimbólumokat, amik mindenki számára érthetőek." Nos, képzeljünk el egy hasonlót egy másik vallással..

3, Hagyó Miklós
Nekiállt könyvet írni mások okulására. "-Tanulságokat vonok le, ami ugyanis velem megtörtént, úgy tűnik, bárkivel megtörténhet.", "– Nem akarok elmenekülni, állok az igazságszolgáltatás elé. Vissza akarom szerezni a becsületemet. Azt akarom, hogy végre kiderüljön az igazság. Eddig nem kerestek a hatóságok, de ügyvédemmel bármikor állunk a rendelkezésükre.", "– El fogom mondani, hogy mit tettem, és mit nem tettem. Nem kerülhet elő olyan bizonyíték, amely a bűnösségem bizonyítaná, mert ami nem történt meg, azt nem lehet bizonyítani". Nos, mentelmi joga megszűnésével, az új parlament megalakulása után  3 perccel rárakták a bilincset a rendőrök, és azóta is bent van…

4, Sólyom László
Méltánytalan módon beszállt a Vona mellénye körül kialakult/alakított felhajtásba, és rögtön a parlament alakuló ülésén, majd egy külön közleményben is megfeddte a Jobbikot. "Nem engedhető meg például, hogy gyűlöletre uszítás elhangozzék az Országgyűlésben, vagy az Országgyűlés tagjának a szájából. A mentelmi jog nem védheti azt a képviselőt, aki ezt a bűncselekményt elköveti." Az értékalapú közösség bentmaradt tagjaihoz egy szót sem szólt. Őket már biztos megszokta.

5, Wieszt János
Egy csendes délutánon robbant be a köztudatba a videó, amin az egyértelműen felismerhető újbudai szocialista hang nélkül átvesz egy 2 millió forintot tartalmazó borítékot. Molnár Gyula kiállt mellette, saját magától pedig csak egy nagyon gyenge magyarázatra futotta  , hogy ő nem emlékszik. "Sokszor bánok pénzzel, magán- és üzletemberként is"

Megosztás