Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt június lepofátlanabbja?

Ebben a hónapban életszagúan rajzoltak az Apeh-dolgozók, Demszky nyugdíjbavonulásról ábrándozott, írók és költők szavakat árultak lazacért, házkutattak a rendőrszakszervezetnél a kommentelők adataiért, megnyílt a betyárkocsma, 73 fillérrel csökkent az áram ára Budapesten, törlődött az előző kormány levelezése, nem is volt UD-ügy, Sukoró = 1 milliárd 327 millió 800 ezer forintos károkozás, Kósa és Szíjjártó megugratta a forintot, aztán mosakodtak, a T-Mobile lecsípett pár forintot az adománytelefonokból, Varga Misi csontvázazott, felmerült a magánynyugdíjak államosításának gondolata, megismertük a láthatatlan Bakondi kormánybiztost és Orbánék gazdasági akciótervét, Feri ördögtől valónak tartotta a 16%-os SZJA-t, 7 élő szarvast gyömöszöltek egy Ladába, Zero nem örült a pártok állami támogatásának 15%-os csökkentésének, Gesztesi a nyugdíjat választotta a TB-járulék helyett, Schmitt Pált köztársasági elnöknek jelölte és választotta a Fidesz, előjött a múltból Biszku Béla, bemutatkoztunk a világnak Sanghajban, a Fideszben felmerült a bloggerek megismerésének igénye, Szíjjártóban elfeljetettek szoftvert frissíteni, 250-300 tonna sugárzó hulladék wanted, huhhh…

Jelöltjeink a havi szavazáson:

1, Demszky Gábor
A főpolgármester úrnak csupán kettő interjú kellett a jelöléshez, olyan mondatokkal, mint "Arról, hogy a Városházáról finanszíroztak volna pártokat szintén nincs információm. Ellenkezőleg, amennyire tudom, az SZDSZ-nek éppen az volt a legnagyobb problémája az elmúlt néhány évben, hogy nem volt pénze kampányra, üres volt a kassza." és "Jó lelkiismerettel adom át a várost utódomnak, mert ma Budapesten fejlődik szinte egyedül a gazdaság az országban, a város és környéke termeli meg az állami adóbevételek csaknem felét, miközben a világháború befejezése óta nem volt ennyi fejlesztés."

2, Kósa Lajos
Államcsődöt emlegetett, és zuhanni kezdett a forint. Aztán megsértődött, hogy a két dolgot összekapcsolták a Zemberek, a szocik, mindenki. Hatalmas empátiáról téve tanúbizonyságot, magabiztosan nyilatkozgatott. "Semmiképpen sem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte", "Akit nem érint, annak ez a probléma elhanyagolható."

3, Szilvásy György
Laborc Sándor, az NBH akkori vezetőjének kezdeményezésére házkutatást tartottak az UD Zrt.-nél, majd Szilvásy György akkori titokminiszterként bejelentette, hogy egy polipként működő árnyék-titkosszolgálatot sikerült leleplezni, amely többek között a kormányzati gerinchálózat elleni támadásra készült. Az UD ellen nem találtak semmit, az ügyészség viszont végül Szilvásy Györgyöt gyanúsította meg hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaéléssel, és természetesen a cég is beperelte, amiért tönkretette őket. Ekkor  "Szilvásy György ügyvédje elsősorban a kereset elutasítását kérte. Majd pedig azt: ha mégis felelősnek találják védencét, akkor a négymillió forintot, illetve a perköltséget ne magánvagyonából, hanem a volt munkáltatóján, azaz a magyar kormányon hajtsák be."

4, Török Zsolt
A Fidesz a gyerekek iskolábajárását ösztönözni vágyva benyújtotta a törvénymódosítót, hogy a családi pótlékot két részre választják, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. A nevelési ellátás jár a nem tanköteles gyermek után, az iskoláztatási a  tankötelesek után, viszont az 50. óra igazolatlan hiányzás után elveszik a szülőktől. Zsoltinak ezt sikerült BBC-színvonalon lekommunikálnia: ""A 2 millió 50 ezer gyerekből, akik után családi pótlékot fizetnek évente megközelítőleg 1500 és 1800 közötti a notórius iskolakerülő. A Fidesz viszont miattuk kétmillió családot büntet azzal, hogy a nevelési támogatás szabályait megváltoztatva a nehéz helyzetűektől vesz el és inkább a jómódúaknak próbál kedvezni."

5, Schmitt Pál
A frissen megválasztott köztársasági elnök tulajdonképpen nem csinált semmi különlegesen pofátlan extrát, de maga a tény, hogy ő lett….az ő múltjával……egy ilyen lény….ilyen vicces kis mondatokkal….. kihagyhatatlan a kínálatból.
"Az emberek emberének érzem magam, mert mindenkivel könnyen váltok szót.", "Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy kikristályosodott értékek legyenek bennem."

 

Megosztás