Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt március legpofátlanabbja?

Március történelmi hónap volt, az MDF és az SZDSZ nem tudott elindulni az országgyűlési választásokon, melyhez amúgy szépen kezdtek felpörögni a pártok.

Emellett olyan hírek szórakoztatták az országot, hogy Ízisz Merediszt játék közben megharapta Ferike, Debreczeni Józsit elítélték rágalmazásért, Nagy Béláné nyugdíjas tanárnő verset írt Gyurcsánynak, fantomdolgozót találtak a BKV-nél, a sávolyi motorpálya egész hónapban slágertéma volt, berobbant a Nokia-doboz ügy, átadtak ünnepélyesen egy használt mentőkocsit, Gery Greyhoundék elkészítették a Magyarország számokban videót, Bajnai tanuvallomást tett a sukorói ügyben, Kósa Lajos egy meglepően őszinte ünnepi beszédet mondott, a balliberális kormány utoljára adott át kitüntetéseket, izraeli kémrepülőgépek látogatták meg az országot, Bokros táncolt, Gyurcsány árulta az öszödi dvd-t, Sólyom elnöki kegyelmet adott a sajókazai házaspárnak, a korrupciókutató meglepődött, Regőczi is interjút adott, olvashattunk Gyurcsány ázsiai kapcsolatairól, egy időközi önkormányzati képviselőválasztás miatt országos kampánycsend volt, két pasi meg egy 9 éves gyerek egy jól sikerült kábellopással megbénította a kecskeméti katonai repteret, megszületett az MSZP-SZDSZ kormány tevékenységét legjobban jellemző fotó, elkészítettük mi is a Hitler-mémes videónkat, megismertük a gárdista Nikolettet, a bábolnai polgármester egy kicsit üzletelt a termőföldekkel, megszületett az ítélet a Zuchlag-perben … uh, jó hosszú hónap volt, kimaradt valami?

1, Hagyó Miklós
Balogh Zsolt "Nokia-dobozos" interjújára még a szokásos politikusi vastagbőrrel reagált, aztán jött a bilincs, a rabszíj meg az előzetes, Miki azóta is ül. Pedig Hagyó szerint "tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé, munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte. Az interjú annyi valós tényt tartalmaz, miszerint szereti a párizsit, és tényleg nem pontos. Utóbbi miatt elnézést kér azoktól, akiket az elmúlt 42 évben megvárakoztatott." Miklós az interjú megjelenése előtti napot a földhivatalban töltötte, megszabadult a lakásaitól.

2, Nyakó István
Nyakó István hosszan reagált a vádakra, hogy a BKV-tól szerzett buszokat, persze ingyen. Talán a legszebb, legmeghatóbb része a sok beszédnek, az volt, mikor kiderült, hogy István egy meleg szívű, érzelmes ember: "Hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásáért küzdök sok éve, nincs az a forint, amelyért le ne hajolnék ezért a célért. Ha kell, pályázatot írok, ha kell, ingyenbuszokért kuncsorgok, ha kell, magam kalapozom össze a forrásokat." Nyakó emelett bőszen bizonygatta a kampányban, hogy az MSZP tűzzel-vassal harcol a korrupció ellen (…végleg ki kell irtanunk. Itt és most és együtt. Az MSZP nem csak a szlogenek szintjén küzd a korrupció ellen, kész vagyunk a tettekre is.)

3, Fürts György
Gyurit beidézték az ügyészségre a terézvárosi ingatlaneladások miatt, de Gyuri finoman közölte, hogy ő a Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere által kinevezett diplomata és nem kíván vallomást tenni, sőt, panasszal élt, hogy nem voltak tekintettel a diplomata státuszára.

4, Szanyi Tibor
Április 1-től 10%-kal emelte meg a gáz árát a "szakértői-kormány". Szanyi Tibornak sikerült erre egy olyan magyarázatot kitalálni, amit még a sokat látott embereket is megdöbbentette … az ellenzéki Fidesz emelte meg a gáz árát: "azok a tőkés és politikai körök, akik a Fidesz kormányra kerülésére játszanak, udvariassági emelésbe hajszolták bele az energiahivatal elnökét és az energetikai minisztert, hogy az új kormánynak ne kelljen bajlódnia a gázárakkal."

5, Két pasi meg egy kicsi
Két férfi meg egy 9 éves gyerek egy jól sikerült kábellopással megbénította a kecskeméti katonai repteret. Ennél szemtelenebb célpontot nem nagyon lehetne választani, mi minden esetre remekül szórakoztunk a sztorin.
 

Megosztás