Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt április legpofátlanabbja?

Április a választás hónapja volt, az MSZP történelmi vereséget szenvedett, az SZDSZ és az MDF kiesett, az LMP és a Jobbik bejutott, a Fidesznek összejött a kétharmad, megtörtént a nagy Fülkeforradalom. Mint később kiderült, az amatőr, sunyi geciket a vérprofi gátlástalan gecik váltották fel, megcseréltük a sakktáblán a figurákat, ahogy megjósoltam. A szocik nagy buktájának persze örültünk …

A TASZ rasszizmust csinált egy kavicsdobálásból, átadták az M6-os déli szakaszát a 4 alagúttal együtt, megszületett a kampány legkínosabb kampányperformansza, először maradt el a miniszterelnök-jelöltek vitája, Kubatov-beszéd, választás előtti Story 6 oldalt és címlapot adta az Orbán-családnak, Tokióban nem sikerült szabályosan lebonyolítani a szavazást, fehér terrorozással ért véget ez a "csodálatos" nyolc év, 2 óra 20 perc alatt sikerült leszavaznom Zuglóban, élőben láthattuk az OVB ülését és a totális zűrzavart, Morvai Krisztina nyilatkozott, a leggyorsabban a MOL reagált az eredményre, a Bajnai-kormány utolsó intézkedéseként egy kitüntetést alapított, megszületett Szanyi kapitány, Bodoky otthagyta az Indexet, azt jósoltam, hogy nem kell félni a kétharmadtól, a letartóztatott rektor szabadságon volt, vagy 130 képviselő köszönt el a Parlamenttől, "Van egy jó hírem Budapest!", megalakult a 2. Orbán-kormány, Kolompár 76 oldalas programmal jelentkezett …

1. Szijjártó Péter
Szijjártó évről-évre, hónapról-hónapra egyre gyalázatosabb magyarázatokat présel ki magából, a nyilvánosságra került (amúgy teljesen egyértelmű) Kubatov-hangfelvételre csak ennyit tudott mondani: "A mai napon az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik közös kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására. Lendvai Ildikó MSZP-elnök és a jobbikos kuruc.info internetes oldal közös akció során régi, kétségbeesett hazugságokat vett újra elő."

2. Az OVB
A választás estéjén élőben láthattuk az OVB ülését, ahol a teljes tanácstalanságukban nem tudták eldönteni, hogy mi is legyen, mikor este 7 óra után is még több ezren várták, hogy leadhassák a szavazatukat, de több millió ember meg az eredményeket várta.
Az egyik OVB tag például azt javasolta, hogy szedjék be a sorban állóktól a mobiltelefonokat, hogy ne tudják meg a részeredményeket … Végül meghosszabbították a kampánycsendet, totális zűrzavart okozva ezzel a médiában, és a politikai showder klub sztárjaivá tette a Süveges-Török-Giró Szász csapatot.
"Felvethető, hogy az OVB vasárnap bizonyos döntések esetében alulinformált volt. Akkor, amikor 16 órakor értelmezte a szavazókörök előterének fogalmát, a testület alulinformált volt, a 19 óra előtt nem sokkal hozott döntést pedig téves információs helyzetben hozta, mivel úgy tudták, a probléma csak néhány szavazókört érint, és ott is egy-másfél órán belül befejeződik a szavazás." – csak egy a sok Szigeti Péter magyarázatból.

3, Szanyi Tibor
Szanyi nemcsak túlélte az első fordulót, de hatalmas meglepetésre megnyerte a második fordulót is. Viszont ezért egy olyan verbális ámokfutást csinált áprilisban, amit nehéz lesz elfelejteni.
"Igazolással szavazni nem diákcsíny, hanem antidemokratikus lépés." Az nem zavarta, hogy egy hagfelvétel szerint éppen ő maga szervezte a "voksturistákat".
Persze ezt is megmagyarázta: "Fölvetettük azt, hogy azt a fegyvert, amit ellenünk fordítottak a Zellenfeleink, ezeket ööö… vajon tudjuk-e szembe velük fordítani..ööö…ezt is lemodelleztük…nagyjából abban maradtunk, hogy ezt az eszközt se használjuk."

4, Illés Zoltán
Illés a két forduló között élelmiszert osztott, 1 kg lisztet és cukor, valamint 1 liter olajat, mindezt 200 forint ellenében. Illés Zoli nem szavazatvásárlásnak gondolta ezt az akciót, ezért kérte el a 200 forintot. "Nem ingyen adjuk, mert nem szavazatot vásárolunk." Számlát nem adott, mert ő vette meg az 1-1 tonna élelmiszert és ő annyiért adja tovább amennyiért csak szeretné. Ha 200-ért, akkor 200-ért.
Az APEH még igazat is adott neki …
 

Megosztás