Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt január legpofátlanabbja?

Jónapot kívánok, elteltek az ünnepek és a gyomrok, kezdetét veszi tehát a megszokott év végi Vastagbőr-szavazás (2008-as végeredmény, 2009-es végeredmény).

Két kampány, két választás, két garnitúra, megszámlálhatatlan nyilatkozat, rengeteg milliárd, sok-sok büntetőügy, számtalan törvény van mögöttünk…… szóval kutyakemény év volt ez a 2010-es.
A hagyományokhoz híven most is elkészítjük minden hónap összefoglalóját, és az általunk ott kiválasztottakból Ti dönthetitek el, hogy ki menjen tovább a január 3-i Nagy Éves Döntőbe.

Közben lehet emlékezni ("jé tényleg, ez mekkora köcsögség volt!"), csodálkozni ("olyan, mintha tegnap lett volna"), szitkozódni  ("pfejj…."), kinek hogy tetszik vagy éppen nem.

Nem is vesztegetem tovább a szót, repüljünk vissza az év elejére, nézzük a januárt.

Ütős évkezdet volt, pl. "tévedésből majdnem" kitüntettek egy vérbírót, lecsukták a BKV-jelkép Szalainét, a két nagypárt vállvetve harcolt a nyugdíjasok kegyeiért, megtudtuk, hogy a BKV-sztrájk nyereséges a cégnek, a szocikormány elkezdte a kampányt "muszájból", kitervelték a regisztrációs jegyet, és benevezték Budapestet az Európa Zöld Fővárosa című versenyre.
A 31 napos hónap 58 posztjából végül ezeket választottuk ki a toplistára:

1, Komment, PrintScreen, bögre!
Patek Gábor, a Societas kampányfőnöke meghirdette nagy netkampányát, felszólította az aktivistákat, hogy  fórumozzanak, blogoljanak. Ha választ kapnak a kommentjükre, az pluszpontot ér.  Nyeremények: póló, bögre, pendrive, fesztiváljegy, wellneshétvége.

2, A "szüneteltetett" vasútvonalak bontási terve
2009. december 13-tól a Bajnai-kormány jó néhány mellékvonalon "szüneteltette a személyszállítást". December 11-én született a MÁV-nál egy irat, miszerint 2010. január 31-ig az érintett vonalak ingatlanjait el kell adni, a jelző- és biztosítóberendezések bontási tervét el kell készíteni. A Közlekedési Minisztérium szerint az "intézkedések az állagmegóvást és vagyonvédelmet szolgálják".

3, Fidesz és a kampányfinanszírozás
Januárban kezdte Viktor a levelezést. Első alkalommal rögtön pénzt kért a Zemberektől, "még ma" jeligére, csekken. 9 nap múlva Szijjártó kiállt, bemutatta a -megszokott módon szar- választási plakátjukat, és felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzügyeiket nem kéne firtatni, mert nagyon sok adományt kaptak.

4, Bajnai a minisztériumi cafetria-keretekről
Megmondta a szakértő miniszterelnök: szerinte nem magasak a br.450-850ezres összegek, mert "ingyen nem fognak dolgozni". Meg különben is, szegényeknek már csak ez van, 13.  havi fizetés nincs.

5, A szocik aranyköpései
Bár állítólag ekkor még nem kampányoltak, azért szépen kiállt a budapesti MSZP ünneplősben az óriásplakát elé, és csodálatosakat mondtak. Főleg a vonagáborosra borotvált Attila. Legnagyobb szállóige tőle "Az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége, és hinnie kell saját tisztességében." lett, de a  "Húzzuk ki magunkat, legyünk büszkék, valódi, igazi, nemzetmentő munkát végeztünk." mondat is nagyon ütős.

Szerintetek?

Megosztás