Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt február legpofátlanabbja?

Az edzett lelkeknek kissé talán finom január után 2010. februárban fokozódott a helyzet, Abszurdisztán szép lassan elkezdett felpörögni. Láthattuk a szabad ég alatt rohadó MIG-eket, az MSZP tartott egy óriási nyugdíjasbulit, Orbán meg egy évértékelő beszédet. Horn Gyula életműdíjat kapott, Amerikában a zsidók beperelték a MÁV-ot 1 milliárd 240 millió dollárra, a jobboldali sajtó nemzethalált vízionált az óvodákban, hőlégbefúvó melegítette a HÉV-es LCD-tévéket, lekapcsolták a ZMNE rektorát, és Hétesen meghalt Erzsike néni.

A hónap 61 postjából végül ezeket választottuk ki, döntsetek!

1, A gerinces kacsás MDF
Mészáros Tamás csongrád megyei elnökhelyettest, az SZDSZ-es szövetség egyik legnagyobb ellenzőjét kedves párttársai Karsai Péter választmányi elnök napirenden kívüli váratlan javaslatára kivették a 176 egyéni jelölt közül, amíg a 6 órás választmányi ülés vége felé kiszaladt pisilni.

2, Rászállt az Apeh a melegutalványra
Dolgozó emberek ezreivel és családjaival kezdtek el szívózni, mikor kitalálták, hogy mostantól aztán betartják a régesrégen hozott szabályt, és melegutalványt Coop-ban, CBA-ban hideg élelemre beváltani nem lehet.

3, Nagy Péter elbukta az államnak a Postabank-pert
9 év után döntött a Legfelsőbb Bíróság. A felperes Magyar Állam elbukta az utolsó szalmaszálként beadott felülvizsgálati eljárást is, vagyis nem ítélhetik meg a Postabank könyvvizsgálóitól követelt eredetileg százmilliárd forint fölötti, később már csak ötven milliárd forintos követelést, a költségvetésnek viszont ki kell fizetnie még összesen majdnem egymilliárd forint perköltséget a győztes auditor házaknak. Deloitte: 731 millió, Prudencia: 250 millió, Arthur-Andersen: 5 millió.

4, Veres János mongol útja
Napokig ment a keverés azon, hogy hol, miért, kinek a meghívására voltak Dobolyi Alexandrával, egyáltalán együtt voltak-e, aztán végre a mongol újságból megtudtuk, hogy Veres arról tárgyalt, hogy 25 millió dolláros kölcsönt adunk Mongóliának, az egyik állami vállalatuk felújítására. Jani szerint "az út fontos államérdeket szolgált".

5, A kormánytisztviselők nem jutalmat kaptak, csak pénzt
A nagy miniszterelnöki tiltás miatt voltak kénytelenek ezt a módszert alkalmazni. Céljuttatás + különjuttatás, meg egy kis szabadságmegváltás, 800 ezertől többmillióig. A propagandahivatal persze meg is magyarázta, hogy a dolog teljesen rendben van, pluszmunkáért pluszpénz jár. Veres Janinak pl. 17,7 millió.

Megosztás