Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Miért volt Orbán tegnap annyi ország annyi újságjának címlapján?

A Vincent blog szépen összeszedte a tegnapi európai lapszemléből a Magyarországgal foglalkozó címlapokat, a lista jó hosszú, és nehéz ráhúzni, hogy a "azociálliberálisok megint támadják Orbánt", mivel még a konzerzervatív lapok (pl. Times) is ugyanazt mondják: ez a médiatörvény bizony nem kóser …

Szerencsénkre van nekünk egy tökös frakcióvezetőnk, ez a Lázár gyerek, aki úgy érzi, hogy a december 27-én startoló "szokásos" Nagy Év Végi Szavazósónkban (Jön! Ki volt 2010 legnagyobb Vastagbőre?) nem biztos, hogy elég jól szerepelne, ezért a ma reggeli Mokkában megmagyarázta (a 16 perces beszélgetés csak mazochistáknak), hogy mi a fenét keresett Orbán ennyi újság címlapján, nem túl hízelgő szövegkörnyezetben, és egyúttal meg is erősítette pozícióját a minden bizonnyal éles és vérre menő versenyünkben.

02:00-től:
"A Magyar Szocialista Párt felelőssége óriási abban, hogy több külföldi lap és politikusok is negatívan szóltak az új médiaszabályozásról. Az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket. Ez súlyos felelőtlenség, mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal.
A médiaszabályozás valóban érzékeny kérdés, de a magyar törvényekben csak olyan modellek vannak, amelyek az uniós országokban már honosak és hagyományosak.
"

Vajon melyik más országban van még ilyen Médiatanács, melyben csak kormánypárti kinevezettek ülnek 2020-ig bebetonozva, széles jogkörrel felruházva?

ui:
Elképesztő, hogy nem tudjuk magunkat karácsonyi üzemmódba tenni, mert szenteste előtt egy nappal még képesek így felnyomni a vérnyomásomat. Most olvasom, hogy Szijjártó Peti is megmagyarázta. Délutánra kiderült, hogy Petikét alázzák Berlinből, ejj, de kínos 🙂
Eh … na mindegy 🙂

Megosztás