Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egyszerűen eltűnt

Tegyük fel, hogy Te egy céget irányítasz, és történik egy nem várt, és igen kellemetlen esemény, és rávilágít arra, hogy még ha nem is történt emberi mulasztás, akkor is valami nem jól működik a folyamatban, mert ennek így nem lett volna szabad megtörténnie.

Mint egy okos és normális cégvezető, szeretnéd, ha ez soha többet nem történne meg, így higgadtan kivizsgálod a történéseket jó alaposan, majd nekifeküdtök, és kidolgoztok egy olyan új folyamatot, hogy egy ilyen esemény lehetőleg ne következzen be.

Mindez hogy működik, ha állami gépezetről van szó?

Hát így: 2008-ban a bíróságról, az ítélethirdetés közben szöktek meg a Farkas testvérek, mivel nem volt szimpatikus nekik az öt év letöltendő, amit kaptak. Egyszerűen kisétéltak a bíróságról.

Eltelt két év, gondolom minden szervezet és illetékes elvtárs megvizsgálta, hogy mi történhetett, hogyan történhetett, és faszán kidolgozták, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő. Jelenleg ugyanis csak az ítélethirdetés után veszik őrizetbe a szabadlábon védekező gyanúsítottat. Nagyon vicces jelenet volt a Koszi-klán ítélethirdetése az esti híradóban, amikor 8 vádlottra rakták fel a bilincset az ítélethirdetés után. A bolond maffiózók, birka módjára megvárták, pedig akár példát is vehettek volna a Főnökükről, a klánvezérről, aki a háziőrizetéből távozott külföldre, nem várva meg az életfogytiglanról szóló ítéletét.

No, ezek után mi történik ma?

Fővárosi Bíróság, elsőfokú tárgyalás, ítélethirdetés Földesi-Szabó László (Egymásért Alapítvány) közel 1,1 milliárd forint értékű csempészés és sikkasztás ügyében, de Földesi-Szabó László az ellene folyó per vége előtt, a bíró szóbeli indokolásakor elhagyta a bíróság épületét, vagyis megszökött.

A bíróság ugyanis 7 év letöltendő börtönre ítélte.

Ez nem a Coen-fivérek új filmjének abszurd forgatókönyve, hanem a Fővárosi Bíróságon történtek leírása:

"Az ügyész fellebbezett az elítélt vádlottak büntetésének súlyosbításáért, illetve a többi vádlott felmentése ellen. Földesi-Szabó a bíró kérdésére bejelentette, hogy szintén fellebbezni kíván a felmentésért, majd – miközben a többi vádlottat kérdezték a fellebbezésről – elhagyta a tárgyalótermet. Helyszíni tudósítónk szerint az ajtóhoz legközelebb ülő Földesi-Szabó egyszerűen eltűnt, miközben mindenki a többi vádlott nyilatkozatára figyelt, ez először az ügyésznek tűnt fel. A bíró kérte ügyvédjét, hogy hívja fel telefonon, de ez sikertelen volt, majd elküldte a bírósági fogalmazót a biztonsági szolgálatért. A portán azt mondták, hogy pár perce a férfi egyszerűen kisétált.

A bíró ezek után elrendelte Földesi-Szabó előzetes letartóztatását, mint megjegyezte: nem kell különösebben indokolnia, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Földesi-Szabó ügyvédje a tárgyalás után azt mondta: védence szerinte rosszul lett, mert látszott rajta, mennyire megviseli az ítélet. Eddig mindig részt vett a tárgyalásokon, és együttműködő volt – tette hozzá. Szerinte védence jelenleg nincs szökésben, mert az előzetes letartóztatást elrendelő végzés ellen is fellebbeztek."

Egyszerűen eltűnt, mi?  Biztos hoppanált

Navracsics közigazgatási és igazságügyi miniszter pedig jó lenne, ha nem szopná az erest a frakcióüléseken, hanem kiosztana egy-két faszkorbácsot, meg nekiállna rendet tenni.

Friss:

Videón is megnézhető a fantasztikus jelenetsor, köszönjük "Valahol máshol"-nak a tippet!

Megosztás