Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Zsíros húscafat a saláta tetején

Hétfőn nagyüzem volt a Parlamentben, terítékre került a média, nyugdíjpénztártörvény, az MFB, a PSZÁF, és nem utolsósorban az ún. költségvetési salátatörvény, amely a jövő évi büdzsét alapozza meg.

Ezúttal a Gazdasági és Informatikai Bizottság volt szemfüles, és az utolsó pillanatban benyújtott a salátához egy módosítót, amivel a kedves politikusok jobban járnak. Csekély 25%-al.

 

Ugye már megint az a drága Alkotmány a hivatkozási alap, amit ha úgy tartja úri kedvük, lazán WC-papírnak használnak….. Igazán elegáns, hogy szükség esetén meg leveszik a polcról, és rá hivatkoznak, mint bibliájukra.

A ma hatályos szabályok szerint a pártok képviselőcsoportja a működésükkel járó kiadásokra havonta képviselőcsoportonként huszonöt képviselő alapdíjának, valamint – képviselőnként – kormánypárt esetében az alapdíj 30 százalékának megfelelő, ellenzéki párt esetében az alapdíj 60 százalékának megfelelő összeget jogosultak igénybe venni az Országgyűlés hivatali szervezete költségvetéséből; a független képviselő munkájának segítéséhez az alapdíja 75 százalékának igénybevételére jogosult. Az új szabályok szerint a kormánypártok esetében 55, az ellenzék esetében 85, a függetleneknél pedig 100 százalékra emelkednek az összegek.

 

– Szia, drágám! Milyen napod volt?

– Á, ne is kérdezd, vagy öt órán keresztül nyomkodtuk a gombokat, szavazás erről, szavazás arról….

– Mikről, mókuskám?

– Hát a rosseb tudja kiscicám, volt ez a nyugdíjizé……meg egy csomó minden, hát ki bírja azt mindet észbentartani? Szerencsére a Tóniéknak volt annyi eszük, hogy fizetésemelést kérjenek ezért a sok melóért. De rendesen ám, nem csak olyan lúzermódra. Nem pöcsöltek semmiféle inflációval, meg nem tudom még miket szoktak ott abban a versenybigyóban nézegetni, beírtak a Tóniék 25%-ot, az egy szép kerek szám, aztán persze meg is szavaztuk magunknak, szóval le van a gond megint egy darabig. Így kell ezt csinálni, nem?…"

Megosztás