Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kövér palotaforradalmat tervezget Kövér

Kövér Lászlónak úgy látszik, nem a hajában volt az ereje, Házelnökként a parlamenti élet  nagy reformjára készül.


(fotó:fidesz.hu)

Az Inforádiónak beszélt arról december 5-én vasárnap, hogy mik bántják, és mit szeretne.

1, Túl sok ember az Országházban

"…nem csak a parlamenti ülésteremben van rendetlenség, hanem az épületen belül, a folyosókon sincsenek olyan szabályok, amelyek világossá és egyértelművé tennék, ki milyen céllal, illetve felhatalmazással tartózkodik ott.

Kövér László a félreértések elkerülése végett hangsúlyozta, ez nem csak az újságírókra vonatkozik. Azt azonban megjegyezte, hogy több mint hétszáz magát a sajtó munkatársának nevező rendelkezik állandó belépővel, akiknek nyilvánvalóan csupán töredékük dolgozik a médiában, így igazából csak egy részüknek lehet szüksége erre a jogosultságra.

Érintettek az ügyben azok, akik "szakértőként" ki tudtak járni maguknak egy állandó belépőt a parlamentbe tán már be sem jutott párttól, illetve a lobbisták, akiknek így a mozgása ellenőrizhetetlen – tette hozzá."

Fújj, a csúnya lobbisták…… na meg az indexes "Nemmondommeganevem"-videó november 29-én…..

2, Fegyelmezetlenség

a) "Az Országgyűlés elnöke kiemelte: tiszteletben szeretné tartani a képviselők munkáját, hogy azt minél kulturáltabb, jobb körülmények között gyakorolhassák. Emellett Kövér László azt is szeretné elérni, hogy a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. Ebben az elnök várja a parlamenti képviselők együttműködését is."

Az lesz ám az igazi NER, majdcsak figyeljetek. Az MSZP-sek se nagyon szerettek  nyilatkozni (pláne nem a HírTV-nek) , de Orbánék erre rátettek egy lapáttal az egyértelműen látható Központi Kuss Utasítással (Akinek ez mégsem jött át eddig, az nézze meg a "Nemmondommeganevem"-videót), úgyhogy várhatóan megszavazzák ezt majd maguknak, hiába is tiltakozik esetleg a két újonc párt.

b) "Az üléstermen belüli fegyelemről Kövér László azt mondta: az utóbbi hetekben már szóban is próbált élni a fegyelmezés lehetőségével. Ugyanakkor, fűzte hozzá, nem szeretne ebben átlépni egy határt, hiszen amióta az országgyűlés formailag létezik, a képviselőktől megszokott a szabad vélemény- és érzelemnyilvánítás.

Nem is azzal van baj, hogy a képviselők bekiabálnak, vagy kifejezik tetszésüket, illetve nemtetszésüket, hanem ha ezt a rendzavarás szándékával teszik – mondta a házelnök.

Akadnak olyan képviselők, folytatta Kövér László, akiknek a nehezen elviselhető, állandó alapzajból is kihallatszik a hangjuk, de megemlíthetők itt a telefoncsörgések, vagy, hogy némely politikus összekeveri az üléstermet a büfével. "


(képek: Index)

Ne feledjük, mit mondott Kövér november 26-án: "Nem látom be, hogy a sajtószabadság elidegeníthetetlen része lenne az, amikor mozsárágyú nagyságú teleobjektívvel fotózzák a parlamenti képviselők asztalait"

Úgyhogy számíthatunk rá, hogy nem sok ilyen parlamenti kép készül majd a jövőben. Ha már sajnos a t. képviselőket nem lehet fegyelmezni (csak figyelmeztetni ill. felkérni) , akkor majd megtiltják, hogy a havajozást lefényképezzék a sajtósok. Salamoni döntés lesz!

3, Leterheltség csökkentése

Mert már nem bírják az álláshalmozók.

"A plenáris ülések gyakoriságáról a házelnök úgy vélekedett: reménykedik, hogy a törvényalkotás mennyiségét tekintve világrekord számba menő teljesítményre a jövőben nem lesznek rákényszerítve. Hozzáfűzte: különösen az egyéni képviselők leterheltsége mellett ez a munkamódszer nem a legoptimálisabb.

Ezért Kövér László szerint ritkítani kellene az üléseket, legalábbis az olyanokat, amikor a T. Háznak határozatképesnek kell lennie. Jóllehet, ezzel ellentétben áll az ellenzék érdeke, vagyis, hogy ne szűkítsék a megszólalási lehetőségeiket az üléstermen belül – jegyezte meg a házelnök.

Hangsúlyozta viszont azt is: a mai médiaszerkezet mellett nem szükséges parlamenti felszólalás ahhoz, hogy egy ellenzéki politikus fölhívhassa a közvélemény figyelmét a saját álláspontjára.

Kövér László olyan kompromisszumra lát lehetőséget, amely tehermentesíti a parlamenti képviselőket, hiszen nem csak az Országgyűlésben, vagy a bizottságokban kell helyt állniuk, hanem a választókerületükben és a közélet más területein is. Ehhez adódik még felkészülés a törvényjavaslatok vitáira, és a családot, a magánéletet még nem is említettük – fejtette ki a házelnök.

Szerinte az lehetne a megoldás, hogy nem csökkentve az ellenzék napirend előtti felszólalási, kérdésfeltevési lehetőségeit, a határozathozatalokat ritkábban illesztenék a Ház munkájába.

Ezt ha nem is három, de kéthetes ülésezési renddel lehetne elérni, amelyben a parlamenten belüli és az egyéb közéleti munkának is meg lenne a helye – összegezte a politikus"

 

Szép új világ, mi? Ha-ha-ha…

(Vajon milyen arányban szavazzák meg majd saját pénzük emelését a kedves képviselők?)

Megosztás