Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Médiahatóság: drágábban és teljhatalommal

Nyáron az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából létrejött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő – külön könyvelést, adminisztrációt, üzemeltetést megszüntető –, ezzel költséghatékonyabb rendszer kialakítása volt.

A Médiahatóság így már szerepel a 2011-es költségvetés tervezetében, nézzük meg, hogy mennyire lett költséghatékonyabb.

Az ORTT 2009-ben 1,2  milliárdot, a frekvenciákkal gazdálkodó NHH 3,7 milliárd forintot, a Műsorszolgáltatási Alap pedig 553 milliót költött a bérekre és a járulékokra, ami összesen 5,45 milliárdot tett ki.

A 2011-es tervezetben ez szerepel: 



Vagyis ez alapján a NMHH jövőre 7,52 milliárd forintot költhet fizetésekre és a kapcsolódó járulékokra, az öttagú Médiatanács 84 millió forintot, a közmédiumok vagyonát kezelő alap pedig 446,3 milliót költhet személyi juttatásokra és járulékokra.

Summa: 8,05 milliárd forint.

Igen, megcsináltuk 🙂

A plusz 2,5 milliárdot Cser-Palkovics Andrásnak és Rogán Antalnak köszöhetik, mivel azt javasolták, hogy a hatóság köztisztviselői státuszban lévő, felső- illetve középiskolai végzettségű dolgozóinak az 50, illetve 15 százalékos illetménykiegészítésüket feltolták 80 illetve 35 százalékra. (Az illetménykiegészítés az alapfizetésük adott százaléka. A köztisztviselői átlagilletmény jelenleg 227 ezer forint.)

Az indoklás:
"A magasabb felkészültséget, nagyobb tapasztalatot és fokozottabb felelősséget igénylő, többnyire irányítási jogkörben dolgozó munkatársak szakértelme okán kell rendezi az illetmények mértékét."

Az érettségi milyen sokat számít, 20%-os emelés jár érte…

Persze kell a sok ember, hiszen emberpróbáló feladat lesz minden nap végigszkennelni a teljes magyar internetet, az összes újságot, hallgatni az összes rádiót, nézni az összes tévét …

2011-től a Médiatanács felügyeli mindezt és mindent, a jogsértést milliós bírsággal bünteti, amit azonnal végre kell hajtani. Bíróságon persze meg lehet támadni a határozatot, ha veszít a Médiatanács, akkor vissza kell fizetnie a pénzt …

A hírportálok esetében a szankciókat úgy próbálják betartatni, hogy az internetszolgáltatót is köteleznék – akár a jogsértőnek ítélt portál leállítására. Az országos napilapokat, online hírsite-okat maximum 25 millió, a hetilapokat tízmillió forintra büntethetik, a jelentős piaci részesedéssel rendelkező rádiókat, tévéket akár 200 millióra, a kisebbeket 50 millióra.

Szóval büntetnek, fizetsz, de perelsz, majd megint megbüntetnek és lekapcsoltatják a szervert. Izgalmasan hangzik.

Főleg, ha megnézzük, kik vannak a Médiatanácsban … 

Nos, a Médiatanácsnak öt tagja van, négyet a Fidesz jelölt, az elnököt, Szalai Annamáriát pedig Orbán Viktor.

LOL 🙂
 
No, ez a narancsszínű csipet-csapat lesz az atyaúristen média és internet ügyben.

A jó hír az, hogy hála az égnek a blogoknak nem kell magukat regisztrálni, de sokkal rosszabb hír, hogy a médiatörvény ki fog terjedni a "szerkesztett blogokra":
"elméletileg, ha ketten szerkesztenek egy blogot, és azon híreket is közölnek, akkor bizony számon lehet majd kérni rajtuk is a szabályokat, ellenkező esetben legfeljebb tízmilliós bírsággal számolhatnak, ami egy blog esetében egyenlő lehet a megszüntetéssel".

Ez egy szerkesztett blog?
Igen.

Ketten szerkesztik?
Igen.

Híreket is közölnek rajta?
Igen.

A picsába … jól megszívtuk.
Úgyhogy csak annyit mondanék erre:
Szalai Annamária, a ***** anyádat!

Lehet megtenni a téteket, vajon melyik blogot basszák meg először?
Piroslapot? A Mandinert? A Véleményvezért? A Vastagbőrt? A Kettős Mércét? A Gulyásdemokráciát?

Megosztás