Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A legjobb kezekben van a nyugdíjkérdés

Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült.

Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat … miért nem bízzuk mondjuk az  egészségügyet a másik ex-tévésre, az "állandóan-borvirágos-az-orrom-nem-is-értem-mitől" Pálffy Istvánra?

Kár, hogy a www.selmeczigabi.hu még mindig nem üzemel, egy csodálatos karrierről olvashattunk volna. (Egy klasszikus a múltból: Matula Magazin: "A 10 legvisszataszítóbb magyar nő")

Annyi azért kiderült, hogy Gabika 83-an érettségizett, majd 2 évet dolgozott a szülei vállalkozásában, vagyis a Landoló falatozóban, mint pincérnő. 89-ben üzemgazdász szakon szakon végzett a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskolán, 91-ben pedig újságírói képesítést szerzett az esztergomi Vitéz János Tanítóképzõ Fõiskolán. 2 évig a a Budaörsi Városi Tv szerkesztő-riportere, majd 94-ig az Intereska Kereskedelmi Kft. ügyvezetõ igazgatója. Azóta parlamenti képviselő …

Gabika elmúlt 20 éves tevékenységéből (képgaléria) sajnos csak arra emlékszem, hogy kiflit evett a budaörsi Tesco-ban és elkapták … vajon bennem van a hiba? Nem követtem volna kellő figyelemmel eme csodálatos karrier állomásait?

Október közepén Selmeczit kinevezték, azóta foggal-körömmel védi a nyugdíjunkat:
"Selmeczi Gabriella feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül, és el tudjuk hárítani azokat a kockázatokat, veszélyeket, amelyek a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra azért leselkednek, mert a magánnyugdíjpénztárak válságba kerültek." – mutatta be Szijjártó pajtás a védelmi asszonyt.

"Senki ellen nem vagyunk, a magánnyugdíjpénztárak ellen sem, a befektetések ellen sem, de a kormány legfontosabb feladata az, hogy megvédje a nyugdíjakat." – mondta akkor Gabika.

"Szó sincs arról, hogy a magán-nyugdíjpénztárak ellen intézett volna támadást a kormány, a tisztán állam rendszerbe való visszalépés tervezett megteremtése kizárólag azt a célt szolgálja, hogy visszaadják a választás szabadságát." – nyilatkozta október végén.

Azóta viszont eltelt 1 hónap, és szerdán és csütörtökön sorozatban jöttek a jó hírek nyugdíjügyben.

Évi 900 milliárd a nyugdíjkassza hiánya. A 2700 milliárd forint a magánnyugdíjpénztárakból három évre megoldja ezt a problémát. 3*900 = 2700. A választásokig a nyugdíjprobléma megoldva, a 2014 után időszak meg leszarva.

Ma reggel Selmeczi Gabival ébredtem, reggel 6:20-tól lökte a sódert a Ma Reggelben. Ekkora parasztvakítás rég láttam, még a sokat látott Süveges Gergő is csak pislogott. Mondjuk legalább a MTV-n foglalkoznak a témával, tegnap este megnéztem az RTL Híradót, nos, ott egészen pontosan 0 másodpercet szántak erre, a fő hír az egy kisgyermek halála volt, ami roppant tragikus, évente meghalnak 90 ezren, mehetne mind breaking newsba.

02:10-től magyarázza Gabika, csodálatos az egész, a legjobb kezekben van a 3 millió nyugdíjas nyugdíja és a 7 millió leendő nyugdíjas leendő nyugdíja!

"Távol álljon tőlünk, hogy bárkit is zsarolnánk."

"Egy nagyon korrekt megoldás mellett döntött a kormány."

"Ugyanazt a rendszert hozzuk át az állami rendszerbe, mint ami várható majd a magánnyugdíj rendszerben." 
(Mondjuk tegnap kiderült, hogy az egyéni számla az állami rendszerben nem éppen ugyanaz, mint most a magánnyugdíj rendszerben.)

"Nem szeretnék sok szót vesztegetni az Unióra."

"Csak annak a pénzügyi csoportnak lesz rossz az új rendszer, aki ezt a 2700 milliárd forintot kezelte."

"-Képviselő asszony, Önnek, nekem miből lesz nyugdíjunk 20 év múlva?
-Nagyon fontos, hogy társadalombiztosítási nyugdíjrendszer az biztonságot nyújt."

"Azon vagyunk, hogy Magyarországon egy nagyon stabil nyugdíjrendszer legyen."

"Nemcsak nyugdíjat fizetünk mindenkinek, de értékálló nyugdíjat fizetünk."

Selmeczi biztos asszonynak fogalma sincs, mit legyen a világrekorder 800 ezer rokkantnyugdíjassal, a Ratkó-korszakba született leendő nyugdíjasokkal …

Jelenleg (2008) közel 3 millió nyugdíjas van Magyarországon, 2020-ban több,mint 4 millió nyugdíjasunk lesz.
Jelenleg (2008) 800.000 rokkantnyugdíjas van Magyarországon és számuk folyamatosan növekszik.
Jelenleg (2008) 1 millió olyan munkavállaló van Magyarországon, aki minimálbérre van bejelentve és akik így minimális járulékot fizetnek.

2008-ban jelent meg egy tanulmány, melyben megvizsgálták az 1945-1959 között született 2,1 millió (!) ember helyzetét:
– 500 ezren már jelenleg is nyugdíjasok
– 150 ezren az utóbbi öt évben egyáltalán nem fizetett járadékot. Ők nem fognak nyugdíjat kapni. 
– 360 ezren várhatóan nem szerzi meg a húszéves szolgálati időt. Ők szintén nem fognak nyugdíjat kapni.
– Akik 2013 után mennek nyugdíjba, azoknál nemcsak az utolsó öt év, hanem 1988-ig visszamenően minden munkában töltött év keresetét figyelembe veszik a nyugdíj kiszámításánál, vagyis 250-300 ezer ember nyugdíjának mértéke nem éri majd el az átlagkereset 40 százalékát. Ők csak szimplán éhen halnak.
 
Itt olvasható egy remek írás arról, hogy mi a hét legnagyobb probléma, mivel szembe kellene nézni, egyet emelnék csak ki:
"Az egyetlen csoport, amelyben a szaporulat megfelelően magas, a cigányság. Természetesen nem tudunk biztos számokat, de a cigány falvak korfája eligazítást adhat. Itt a 18 év alattiak száma 50%, míg a társadalom egészében ez alig több 20 százaléknál. A trendek azt mutatják, hogy ezeknek a cigánygyerekeknek kéne a jövő nyugdíjasait eltartani, de a cigányság körében nagyon magas, becsélések szerint 60-80%-os a munkanélküliség."

Az fasza, hogy nyakukba szakadt a kincstár, és lehet lubickolni a 2700 milliárdba, csak utána mi a kurva élet lesz?

Lesz 4 millió nyugdíjas, 2 millió adózó meg 3 millió cigány?

No mindegy, a legfontosabb, hogy 2014-ben is nyerjünk, ugye?  

Megosztás