Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Feljelentés a MÁV-nál: kibukott a szendvics-gate!

Magyarország legnagyobb, az "állam rossz gazda" véleményt alighanem legjobban illusztráló vállalata, az örökösen milliárdokat felemésztő MÁV-nál kitört a botrány. Szendvics-gate.

Nem, nem a vezér-szakszervezetis-államtitkár hármasra kell gondolni szerencsére.

A Blikk írta meg a sztorit, amely elsőre vicces, második olvasásra viszont már megkeseríti az ember szájízét, mert benne van egész Magyarország:

– hülye szabályok
– az azokat beosztottján számonkérő, de sk. vígan átugró, majd utólag kozmetikázó főnök
– az igazáért küzdő kisember

"A Blikk birtokába került dokumentumok szerint a történet ott kezdődött, hogy a MÁV egyik külföldi járatán szolgálatot teljesítő utaskísérő elfogadott néhány szendvicset a jólelkű és jóllakott utasoktól. Balszerencséjére azonban egy belső ellenőrzésen lebukott a szolgálati táskájába rejtett sonkás, szalámis zsömlékkel és tasakos kávéval.

Utaskísérő nem fogadhat el semmit, az el nem fogyasztott ételt, italt meg kell semmisíteni – adta utasításba Mészáros András, a MÁV Utasellátó Központjának vezetője korábban.

– Aki a szabályt megszegi, annak azonnal mennie kell – a revizorok erre hivatkozva el is kobozták a szendvicseket a tetten ért és azonnal kirúgott vasutastól, akinek egy éve lett volna még a nyugdíjig"

A feljelentés szerint azonban Mészáros sem semmisítette meg a szendvicseket, hanem szétosztotta kollegái között, majd utólag gyártott egy "Megsemmisítési jegyzőkönyvet", hogy biztosítsa magát.

 

 

 

 

A történet annyira abszurd, hogy bátran igaz lehet.

Megosztás