Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Boldogságbiztos óvja majd a csirkék lelkét

Hamarosan új élet kezdődik a telepeken élő haszonállatoknak…..na és persze a gazdáknak is. A Vidékfejlesztési Minisztérium két korábbi rendeletének módosításával rendelkezik arról, hogy az állattelepeken egy új munkakört kell alapítani: lesz egy ember, aki a baromfik, disznók, kecskék, egyebek komfortérzetével foglalkozik.

"Ez a rendelet a hústermelés céljából tartott csirkék védelmét szolgáló minimumszabályok megállapításáról szóló 2007/43/EK (2007. június 28.) tanácsi irányelv 4. cikkéneknek való megfelelést szolgálja."

 

Állatjóléti felelős……micsoda kamupozíció!

 

A rendelet tizenöt napon belül hatályba lép. Az állatjóléti felelősök képzésére január 1-ig ad határidőt a minisztérium, illetve onnantól kezdve fél évük lesz a beiskolázásra, de az állatjóléti felelősöket csak 2013. január 1-től lesz kötelező alkalmazni.

Hogy csinálni is fognak valamit a gazdaságokban a "boldogságbiztosok", abban erősen kételkedem….egész egyszerűen nincs előttem a kép, ahogy a legtisztább gumicsizmája miatt kinevezett munkásember (és főnöke) megvilágosodik a tanfolyamon, és onnantól kezdve komolyan érdekelni kezdi, hogy na vajon stresszesek-e az összezárt, már-már futószalagon termelt állatok…..

De hogy erre az egészre nagyon szép támogatásokat lehet majd felvenni, az 100%.

Megosztás