Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Túlkoros vagy Gyurikám, de megoldjuk okosba!

Sok kicsi sokra megy, minden napra jut egy ilyen húzás. Minden napra egy "lex". Szerencsésebb napokon akár több is. Lassan megtelik a hócipő…

Ennyire nagy lehet a káderhiány a Fidesznél, nem nagyon találnak már megbízható embereket? Így a legmagasabb szinten kitalálták, hogy a kulcsfontosságúnak számító washingtoni nagyköveti posztra Szapáry Györgyöt, Orbán gazdasági főtanácsadóját nevezzék ki.

A külügyi bizottság már meg is hallgatta, és 14-3 arányban meg is szavazta Szapáryt. Mielőtt bárki tiltakozhatott volna, hogy Szapáryból nem is lehetne nagykövet, mert már 72 éves, és 70 év a korhatár, a külügyi bizottság elnöke jelezte, hogy a bizottsági ülés előtt benyújtott egy módosító indítványt (T/1731), amely szerint a kormányfő felmentést adhat a korhatár alól. 

"A nemzetközi diplomáciai gyakorlathoz igazodóan kiemelkedő érdek, hogy a magyar állam képviseletét olyan misszióvezetők lássák el, akik jelentős szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek, és kiemelkedő munkásságukkal kimagasló érdemeket szereztek a Magyar Államnak. 

A külképviselet-vezetői megbízáshoz – a köztársasági elnök határozatán túl – a köztisztviselők tartós külszolgálatáról szóló 104/2003. (VII. 18.) Korm. rendelet alapján kormánytisztviselői kinevezés is szükséges. A kormánytisztviselőkre is alkalmazandó, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII . törvény 15. § (1) bekezdés e) pontja értelmében azonban jelenleg nincsen lehetőség kormánytisztviselői kinevezésre a 70. életév betöltését követően. Az említett rendelkezés szerint a kormánytisztviselői jogviszony a 70. életév betöltésével a törvény erejénél fogva megszűnik.

Az előterjesztés célja, hogy a miniszterelnök a Ktv. idézett rendelkezése alól a külszolgálathoz kapcsolódó képviselet-vezetői megbízáshoz szükséges kormánytisztviselői kinevezés esetében felmentést adhasson ."

Hétfőn szépen "megvitatja" a Parlament a módosítást, majd gyorsan meg is szavazza, Orbán megadja a felmentést, Szapáryt kinevezi, repülhet is Washingtonba.

Lassan már minden napra jut egy személyre szabott törvénymódosítás vagy törvényalkotás. Szapáryval nincs semmi gond, remek közgazdász, sajnálatos, hogy a nevét adja egy ilyen eljáráshoz, talán jobb lett volna, ha inkább maradna Orbán gazdasági főtanácsadója.

Mindegy, biztos megérte a Lex Szapáry, ő lesz a legtutibb nagykövet. De akkor adjunk már valamit Boross Péternek, Szűrösnek meg a Pozsgaynak is.

És a legszomorúbb az egészben, hogy ezt simán megcsinálhatják, akár minden nap, naponta háromszor is, mert ez egyetlen lehetséges ellenfelük még mindig ott tart 2010 végén, hogy a vörös esernyőt nyitogatják ki, a szerencsétlen balfaszok.

De hogy ne maradjon ki a Jobbik sem, ők is egy törvénymódosításon szorgoskodtak az utóbbi napokban. A népszámlálási törvényt célozták meg, hogy bunyevácok a népszámláláskor ne az "egyéb"  kategóriába kerüljenek. Mind a 600 bunyevác nevében csak annyit mondhatok: köszönjük!

(Az LMP-ről még ennyi hír sincs.)

Megosztás