Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy pillanatra megakadt a dübörgő kétharmad

A képviselők most délelőtt szavaztak Lázár János beadványáról, vagyis az AB jogkörének szűkítéséről. De a javaslat csak 257 igen szavazatot kapott, viszont a kétharmadhoz 258 szavazat kellett volna.

A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, köztük Jakab István, hogy ő igennel szavazott, de az nem jelent meg. Állítják, technikai hiba van, kártyájukat ugyanis betették, de azt nem fogadta el a a gép. Meggyes Tamás is azt állítja, hogy szavazott, de azt nem számolta bele a gép, jobbikos képviselők viszont azt közölték, Esztergom volt polgármestere bent sem volt a teremben. Több fideszes viszont azt állítja, nem mehetett ki Meggyes a teremből, mivel erősen figyeltek egymásra. Az esztergomi politikus mellett Kontúr Pál ül, aki nem engedte ki a teremből.

A házelnök Balczó Zoltán nyakig benne van az elkúrásban, mivel nem hallotta (direkt vagy véletlenül?), hogy ezt jelzik a Fideszesek, és kihirdette az eredményt. Nem nézett fel a monitorból. Viszont a  kihirdetett határozatot a házszabály szerint utólag nem lehet megváltoztatni. A szokások alapján a technikai okok miatt szavazásukban gátolt képviselők bemondásra voksolhatnak, amit figyelembe is vesznek, de csak addig, amíg ki nem hirdetik az eredményt. A kormánypárti politikusok azzal érvelnek, hogy a nagy hangzavarban nem is hallották, hogy kihirdették az eredményt.

Szóval állt a bál a parlamentben 🙂

A Történelmi Pillanat:

Balczó azonnal összehívta a Házbizottságot, de mivel erre még nem volt példa, ezért egyetlen képviselő sem tudja, megismételhető-e a szavazás.

12 óra előtt pár perccel a Házbizottság úgy döntött, hogy figyelembe veszik még négy fideszes képviselő szavazatát, akik már az eredmény kihirdetése előtt jelezték, hogy nem működött a szavazógépek. Így meglett a 261 szavazat, és a kétharmad.

Na, meg az Alkotmánybíróság is meg lett szabályozva. Egy kis módosítással:

(Hírszerző, Nol, Index

Megosztás