Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szégyenletes elnöki teljesítmény főműsoridőben

A volt alkotmánybíró és volt köztársasági elnök kénytelen volt felugrani pénteken a Sándor-palotába, hogy az utódjának elmagyarázza, mi a fene folyik a Fidesz és az Alkotmánybíróság között.

Ezzel párhuzamosan meghallgatta főnökének, Orbán Viktornak a szavait is, aki 3 nap után végre megszólalt az ügy kapcsán, és teljes mellszélességgel kiállt az AB jogkörének megcsonkítása mellett.

"Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütközünk" – jött meg OV hangja Brüsszelből. 

Ezzel Schmitt Pál, Pali bácsi, el is érkezett az első útelágazásához. Idáig ugyan minden törvényt szolgain aláírt, hiszen ő a törvénykezés motorja, a kormány tagja, de itt most már nem lehet tovább lapítani. 

Kire is hallgassak?
Sólyom Lászlóra? Vagy Orbán Viktorra?
Alkotmánybíróság vagy Fidesz?
Ellensúly vagy motor?

Péntek este kért egy kis időt a Magyar Televíziótól (ez ekkora ügy, hogy nem elég egy sajtótájékoztató, szózat kell a néphez?), és a Híradó után szólt a Zemberekhez, bár szerintem a nagy átlagnak fingja sem volt, miről hablatyol a Pali bácsi.

Schmitt kurva tökösen nem mert egyik oldal mellett sem kiállni, hanem gyáván maszatolt 3 percen keresztül a tévében.

"Mindannyiunk számára fontos tanulság ebben az esetben is, hogy a régi szabályok nehezítik az előrejutást. Ezért bízom abban, hogy az új alkotmányban feloldhatók lesznek az új célok és a régi szabályok közti ellentmondások." – még egy új mondatot sem tudott kitalálni, Orbán hülye "régi szabály" szavait mondta vissza.

Az első igazi próbatételen megbuktál, szégyelld magad, beszari, gyáva alak vagy.

Íme:

 

Megosztás