Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A környezetvédelmi felügyelőség helyszíni ellenőrzésének jegyzőkönyve

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szeptember 24-én a helyszínen ellenőrizte a MAL Zrt. ajkai telephelyét. Én úgy tudtam, hogy az adóbevallásnak kellene egy söralátétre ráférni, nem egy ipari létesítmény és veszélyes anyagokat tároló üzem ellenőrzésének …


(Forrás: Népszava)

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség élére Illés Zoltán a nyáron nevezte ki Zay Andreát.

Zay Andrea az egri főiskolán biológia-technika, majd kémia-környezetvédelem szakon végzett (-> általános iskolai tanár) majd oktatástechnológusi, irodavezetői és politikai szakértői szakképesítést, később jogi végzettséget szerzett. Négy évig, 1999 és 2003 között az MTV Közalapítvány titkárságvezetője, 2004 és 2005 között pedig Illés Zoltán országgyűlési képviselő személyi titkára volt, aztán a Regnum Katolikus Általános Iskola megbízott igazgatói posztjára, majd 2007-ben a Práter Általános Iskola igazgatói székébe jutott.

Kinevezés nyáron már téma volt a sajtóban, a szakmai hozzáértésével kapcsolatban kétségek merültek fel, mivel hozzáértése állítólag a környezetvédelem tanári szakra és a korábbi Búbos Banka környezetvédelmi köri tagságára alapozható.

Illés nyáron azzal indokolta, hogy miért politikai kinevezettet helyezett a hatóság élére, hogy a tíz hatóság közül "a legzűrösebb, legnehezebben kezelhető helyre küldtem az említett munkatársamat. Akiben teljes mértékben megbízom, aki húsz éve környezetvédelemmel foglalkozik, ezenkívül jogász, van vezetési tapasztalata a Magyar Televíziónál és a közoktatásban is. Mind szakmaiságban, mind a szakterületek ismeretében, mind végzettség tekintetében megállja a helyét, és meg tudja oldani ezt a bonyolult feladatot."

A gyorsmérleg alapján azt mondanám, hogy nem sikerült megoldania …

Megosztás