Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Eredményhirdetés előtt és után

Több "botrányhőst" és "fenegyereket" elpicsáztak vasárnap, de a szívünknek legkedvesebb az volt, ahogy Meggyes "pajszer" Tomival felmosták (64%-36%) az esztergomi városházát. Ráadásul egy nő … akire nem vár egy kellemes légkör az önkormányzatban, mivel minden egyéni körzetet a Fidesz nyert meg, még Meggyes Tamás is nyert egyéniben, igaz, csak 26 szavazattal. Szóval az új, független polgármesterrel, Tétényi Évával szemben lesz 10 fideszes képviselő, 1-1 Jobbikos, LMP-s, MSZP-s meg egy VP-s…

Az Esztergom Városi Tévében gyorsan lereagálták a "szörnyű" választási eredményt:

Az első képkocka a vasárnap délután 3 órás híradóból van, a második a vasárnap este 11 órásiból.

A választási eredmény hallatán a műsorvezető hölgy felöltötte a gyászvirágos gúnyáját …

Meggyes amúgy igazán jó politikus, hiszen simán megtalálta az okát, hogy miért kapott 2x annyi szavazatot egy "ismeretlen" civil nő …

"A vasárnapi eredmény annak a mocskolódó, rágalmazó, karaktergyilkos kampánynak az eredménye, amelyet 3 éve folytatnak ellenem"nyilatkozta.

Sőt, volt képe hozzátenni, hogy "szerinte választási csalás történt, mert politikai ellenfelei az elmúlt évben hazugságokat terjesztettek róla, úgy próbálták beállítani, mintha ő lenne "a patás ördög".

Igazán nem mondhatjuk, hogy nagyon sokat foglalkoztunk volna fideszes polgármesterekkel ezen a blogon, de valószínűleg a karaktergyilkosság részei lehetnek az alábbi bejegyzések:

A 320 milliós esztergomi portál

Meggyes mint III. Richárd

Négy év pereskedés és megnyert perek sora egy behajtási engedélyért

Sorozatos feljelentései Bejó Gábor és a szeretgom.hu ellen

Meggyes, a felesége, válóper, pajszer, erőszak

Meggyes kirúgott 7 tanárt, tüntetés ellene

Meggyes tavat épít a háza elé, gyermekeinek gyermekvédelmi támogatást utalt ki

Eh, de sok választási csalás, szörnyű ez a lejárató kampány, ártatlan Tomika …

Aki persze nem hazudtolja meg önmagát, az fn-nek elmondta, hogy feljelentést tesz:

"Tudja már, miért vesztett egy olyan városban, ahol mind a tíz egyéni körzetet a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték?
-Karaktergyilkosság áldozata vagyok. A rágalmaz, mocskolódó, lejárató kampány miatt estem el a polgármesterségtől.

Kik rágalmazták?
-Ugyanazok az üzleti körök, akik két és fél éve felgyújtották a házamat és még aznap bemutatták az alpolgármesteremet kompromittáló fotókat.

Az két és fél éve volt, de most Tétényi Éva nyert!
 -Tétényi Éva, mint trójai faló szerepel a választási harcban, én meg mint áldozat. Nem mondom, hogy ellenfelem az ő emberük lenne, de bizonyos üzleti köröknek az volt az érdekük, hogy ne én nyerjek. Az sem véletlen, hogy még a szavazás napján is tömegével kerültek ki engem rágalmazó szórólapok. Ez egy komoly, folytatólagosan elkövetett választási csalás.

Súlyos vádak, feljelentést tett?
-Teszek büntetőfeljelentéseket és a választási bizottságnál is tettem bejelentést.

Független a polgármester, a Fidesznek viszont a 15-ből 10 helye van a képviselőtestületben. Nem nehezíti ez a város működését?
-A testület elég stabil ahhoz, hogy megőrizzük eddigi eredményeinket és ne engedjük, hogy bárki a piszkos kezét a város pénzére tegye.

Önnek mindenesetre költöznie kell, kipakolta már az irodáját?
-Nyolc napot ad az átadásra törvény, majd a nyolcadik nap környékén pakolok össze.

Orbán Viktorral már beszélt?
-Még nem, de tervezem. Tudom, hogy az én ügyemnél vannak sokkal fontosabbak is, de szeretném, ha tudná, mi a helyzet Esztergomban." 

Tétényi Éva együttműködésre számít, hát ezt szerintem kb. 10-es szorzóval adják a fogadóirodák…

 

Friss: Tétényi Éva blogján tudósít az esztergomi eseményekről

"A második

 

A városi közpénzből finanszírozott helyi sajtó és tv nem jelentkezett. Szóval szükség van az internet szabad világára, hogy hírt adhassak arról, mi történik a Városházán. A hétvégén létrehozunk egy új kommunikációs csatornát, ahol majd bárki betekinthet a helyi politika világába. Én ma a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára mentem be. A köztisztviselő kollégák kedvesen fogadtak, ellentétben a polgármester választás második helyezettjével, akivel véletlenül találkoztam össze.

Éppen egy üres irodát kerestünk számomra az egyik jegyző úrral, amikor az egyik alpolgármesteri irodából kijött Meggyes Tamás. Köszönés után rögtön számonkéréssel kezdte országgyűlési képviselőnk, hogy tiszta-e a lelkiismeretem, mert sötét erők állnak mögöttem. Majd azzal fejezte be mélyen a szemembe nézve, hogy „Keress magadnak értelmes elfoglaltságot!” Bevallom erre nem számítottam, és arra sem, hogy ilyen elsöprő választási siker után képes feljelentést tenni. Így az átadás-átvétel időpontja a jövő hétre tolódik. Ennél még érdekesebb, hogy mindkét irodájára igényt tart és nem hajlandó átadni egyiket sem. Ezért holnap reggel kénytelen leszek az előszobában helyet foglalni."


Megosztás