Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy igazán gerinces ember évtizedes küzdelme

Mint a a Pécsi Városi Tanács gyámügyi előadója és osztályvezetője nagyon elégedett az rendszerrel, be is lép 1983-ban az MSZMP-be. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság jogtanácsosa majd hatósági osztályvezetője 1985 és 1990 között nagyon elégedett az rendszerrel és a Párttal. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint pécsi önkormányzati képviselő 1992-94 között nagyon elégedett az rendszerrel és a Párttal, amely már az MSZP. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad..

Mint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára és egyéni országgyűlési képviselő 1994 és 1998 között nagyon elégedett a rendszerrel, a Horn-kormánnyal, a Tocsik-Boldvai botránnyal, a Bokros-csomaggal és természetesen a Párttal. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint Baranya megyei elnök, mint a Párt elnökhelyettese és mint az országgyűlés alelnöke 1998-2002 között nagyon elégedett volt mindennel. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint az országgyűlés elnöke 2002-2006 között szó nélkül asszisztál a Medgyessy-kormánynak, a nem tesz semmit a 2004-es EP-választási bukta után, jó pártkatonaként viseli minden idők egyik legkínosabb bukását a 2005-ös köztársasági elnökválasztáson, faarccal fogadja a puccsot Medgyessy-ellen, nem szól semmit Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választásához. Nem érdekli, hogy úgy tesznek, mintha kormányoznának, nem érdekli, hogy hazudnak éjjel-nappal, csak hogy a szarból visszahozzák a választást. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad. 
 
Mint az országgyűlés elnöke és egyéni képviselő hallgatja Gyurcsány verbális ámokfutását 2006 nyarán Öszödön. Tesz-vesz, dolgozik, nem lázad. Szó nélkül hagyja a 2006 őszi eseményeket, mikor a saját kormánya embereket százait veri össze. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint jó elvtársnő, mint jó pártkatona megszavazza a 2007-os, 2008-es 2009-as, 2010-es költségvetést. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint az országgyűlés elnöke, nem viseli meg a 2008-as szociális népszavazás veresége. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint a három legfőbb közjogi méltóság egyike, mint a Párt legmagasabb közjogi méltósága szó nélkül hagyja a Gyurcsány lemondását követő szégyenletes miniszterelnök-keresési komédiát. Nem szól, nem beszél, nem csinál semmit. Meleg és bársonyos a házelnöki szék. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint az országgyűlés elnöke, nem viseli meg a 2009-es EP-választási vereség. Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.

Mint a pécsi időközi polgármester-választás szocialista jelöltje elveszíti a Párt egyik legerősebb vidéki bástyáját, csúnya nagy vereséggel. Egy kicsit elgondolkozik, majd lemond az országgyűlés elnöki tisztjéről, de országgyűlési képviselői tisztsége megmarad. Sűrűn nyomogatja az igen és nem gombokat, mikor mit kíván a Párt.Tesz-vesz, "dolgozik", nem lázad.
 

2010 tavaszán a Párt történelmi vereséget szenved, de mint listáról bejutott képviselő nem szól semmit a kialakult helyzethez, szó nélkül ül be az új frakcióba, a barátai és harcostársai közé. Jön-megy, szavaz, tesz-vesz, dolgozik, nem lázad.

2010 őszén újabb Párt történelmi vereséget szenved, az eddigi bőséges önkormányzati hatalom minimálissá olvad. 

Itt már fellázadt a drága Katalin, és beintett egy jó nagyot hétfőn. Kilép az MSZP-frakcióból, független képviselőként folytatja, a mandátumát nem adja vissza, pedig listáról jutott be. Még egy új pártot is alapított, melynek elnökévé választották. 

Katalin nagyon bátran ki mondta, hogy az MSZP-nek vége van, és új baloldali párt kell, fel is ajánlva erre a szerepre a saját pártocskáját.

Hogy mennyire elegáns akkor elhagyni a totálisan süllyedő hajót, mikor a legeslegeslegeslegeslegutolsó szalmaszál is elveszik, azt ítélje meg mindenki saját maga.

Sőt, Katalin volt olyan kedves, és elárulta, hogy már másfél éve, 547 napja várja, nagy boci szemekkel, hogy megváltozzon az MSZP, de nem, semmi … (eközben azért végig MSZP-s országgyűlési képviselő volt, megszavazva mindent, amit csak kellett)

Katalin a következő bölcs gondolatokat osztotta meg velünk:

"Mindig következetes voltam, tartottam magam az elveimhez." 
Ezt láttuk, olvastuk fentebb. Nem is tartotta magát, sziklaszilárdan, foggal-körömmel ragaszkodott hozzájuk!

"Én mondtam ki először, hogy zárjunk le egy időszakot és kezdjünk baloldali politikát folytatni, ám ez nem sikerült."

"Mindig azzal vádoltak, hogy nem ezt a pártot szolgálom. Pedig lemondtam a házelnökségről, hogy egy mozgalommal segítsem az MSZP-t. Nem kértem helyet az országos listán, mert új arcokat szerettem volna látni a vezetőségben."

Szegény Katalin, még meg is vádolták, miközben már 1984 óta semmi rosszat nem tett. És látjuk, ilyen az amikor valaki nem KÉR, csak kap helyet az országos listán, amit azért ugye el is fogadott szó nélkül … biztos már ekkor is lázadt, belülről akarta visszatéríteni a Pártot az egyetlen és igaz baloldalra.

Még valami.

Nézzünk fel Katalin oldalára. Nézzük meg a "publikációk" menüpontot. Igen, 4, azaz négy darab "cikkecskét" tudott összekaparni a saját weboldalára!
És az a nő a Párt egyik legnépszerűbb és legmagasabb tisztségig jutó politikusa volt.
A krémek krémje. 

Legvégül.

Számomra a rendszerváltás utáni 20 év egyik legnagyobb rejtélye, hogy ez a nő, aki semmit, de tényleg semmit sem csinált az elmúlt 8 évben, miért és hogyan kaphatott ennyi nemzetközi kitüntetést?!
 

Kitüntetések:
Baranya Gazdaságáért kamarai elismerő cím – 1998
Baranya Gazdaságáért-Díj – 1999
Őfelsége a Japán Császál által A Becses Korona Rendjének Bazsarózsa fokozata–2002
A Chilei Köztársaság elnöke által A Bernardo O’Higgis Rend Nagy Keresztje – 2002
Őfelsége II. Albert Belga Király által A Korona Nagy Keresztje – 2003
Belga nagykereszt – 2003
Németországi Szövetségi Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje – 2004
Francia Becsületrend Parancsnoki fokozat – 2005
Osztrák Köztársaság Nagy Szolgálati Arany Érme a Szalaggal – 2005
18 fa az izraeli Yad Vashem Emlékparkban – 2005
Perui Köztársaság Kongresszusi Becsületrend Nagy Keresztje – 2005
Rózsa-Díj – 2005
Lengyel Köztársasági Érdemrend Parancsnoki Keresztje a Csillaggal – 2006
Mongol államalapítás 800. évfordulója alkalmával alapított érdemrend – 2006 (wtf?!)
Arany Alma-Díj – 2006
Bolgár elnöki díszoklevél és dísz-emlékérem – 2007
A Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetem (Kazahsztán) díszdoktora – 2007
Spanyol Becsületrend Nagykeresztje polgári tagozat – 2007
Német Elüldözöttek Szövetségének Díszplakettje – 2007
Marosvásárhely Pro-Urbe Díja – 2008
Máltai Lovagrend Érdemrend Nagykeresztjének Különleges Fokozata kitüntetés – 2009
Báthory-Díj − 2009
Olasz Szolidaritás Lovagrendjének Csillagkeresztje – 2009
Kővágószőlős, Szügy, Dejtár, Barcs, Kazincbarcika települések díszpolgára.
Chattagnooga, Houston, Cusco Városok díszpolgára.

Megosztás