Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

OMG, Semjén is zéróra vizsgázott!

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes választópolgárhoz beszélt Semjén tegnap, mikor ilyen vonagáboros mondatokat olvasott fel a kesztyűs kezében szalvétával fogott papírról:

"A volt gyárigazgatók, téesz elnökök ma az új burzsoázia tagjai, akiknek talán könnybe lábad a szeme az Internacionálé hallatán, de aligha van bennük szociális érzékenység"

(a multik) "külföldi szeméttel etetik a magyarokat"

"a romákkal szembeni aljasság volt eltörölni az iskolalátogatási kötelezettséget a családtámogatáshoz, azért, hogy pár tízezer szavazatot szerezzenek a szocialisták"

"a szocialisták és a szabad demokraták tehetnek arról, hogy a katolikus és református püspökkel egy szinten áll a boszorkány egyház fő boszorkánya, ami a jövőben megengedhetetlen"

"megengedhetetlen, hogy az egyneműek házasodjanak, pláne hogy gyereket fogadjanak örökbe"

"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány"

Persze az utolsó mondatra mindenki rárepült.

MSZP-közlemény:


"
Megdöbbenéssel hallottuk, hogy Semjén Zsolt, a Magyar Köztársaság nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese egy szigetvári kampányrendezvényen homofób, globalizációellenes kijelentései után azt mondta, "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány".

Azon már meg sem lepődünk, hogy Orbán Viktor valamelyik pártkatonája alpári stílusban kriminalizálja a Fidesz politikai ellenfeleit. Azonban szerintünk egy XXI századi európai demokráciában megengedhetetlen, hogy az egyik legmagasabb rangú állami tisztviselő rasszista kijelentéssel bélyegezzen bármely kisebbséget.

Ezek után jogosan teheti fel a kérdést minden magyar ember: Semjén Zsolt szerint a cigány szó szinonimája a bűnözés kifejezésnek? A kérdés úgy is feltehető: ki diktál Semjén Zsoltnak Orbán Viktor vagy Vona Gábor?

Hiszen nyilvánvaló, hogy a KDNP elnöke Szigetváron a Jobbik vitorlájából próbálta kifogni a szelet, az effajta kijelentéseket ugyanis minden európai szélsőjobboldali párt vezetője elégedetten hallaná. Szomorú, hogy a magyar emberek csupán ilyen elszólásokból ismerhetik meg a Fidesz-KDNP valódi arcát.

Orbán Viktor a kormány első száz napjának parlamenti értékelésekor határozottan bírálta a cigánybűnözés kifejezés használatát és használóit, azt mondta, emberi méltóságában mindenki egyenlő.

Az MSZP ez alapján azt követeli, hogy Orbán Viktor azonnal mentse fel a miniszterelnök-helyettesi tisztségre méltatlanná vált Semjén Zsoltot.

Kormos Kata
szóvivő"

 

Ehhez így hirtelenjében csak annyit fűznék hozzá, hogy ha ez a Fidesz-KDNP valódi arca, akkor nagyon örülünk neki, szeretjük a tiszta vizet a pohárban.

Semjén se nagyon zavartatta magát az óriási felháborodás miatt, szerinte csak "Az egyik jelentős cigány származású politikus közismert kijelentését idézte", ami körülbelül igaz is. Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondta egy interjúban, hogy: "Varga József képviselőtársam – aki tudvalevően cigány – egyszer odakiáltott a szocialista frakciónak: mit dumáltok, a ti miniszterelnökötök többet lopott, mint az összes roma együtt."

Persze volt még egy elmaradhatatlan felszólaló Semjénnel kapcsolatban.

Na ki?

Vajon?

Igen, a TASZ-ra tippelő Kedves Olvasóink nyertek!

"– Nagyon ártalmasak és veszélyesek ezek a szavak – mondta megdöbbenve Juhász Péter, a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet romaprogramjának munkatársa. – Egyszerűen szánalmas, hogy egy vezető politikus, az ország miniszterelnök-helyettese nem tudja, hogy vannak bűnözők, vannak cigány emberek, magyar emberek, német emberek, de olyan, hogy cigánybűnözés, nincsen. Egyébként az alkotmány kifejezetten tiltja az effajta megkülönböztetést, ilyet egyszerűen tilos csinálni – mondta."

Nos, ehhez meg gyorsan annyit, hogy lopni is tilos, bár ezt nem mindenki tudja….

"A lopás tényét aligha tagadhatta az a Jászapáti határában kedden tetten ért újszászi banda, amelynek tagjai elfogásukkor már közel két és fél mázsa paradicsomot takarítottak be. Ugyanakkor állították: nem tudták, hogy a határból nem lehet paradicsomot szedni."

Megosztás