Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Káli Sándornak küldenénk egy fészekrakót sok szeretettel

Pár városban azért kiélezett és izgalmas lesz a vasárnapi szavazás, az egyik ilyen Miskolc, ahol Káli Sándor polgármester próbálja megtartani a székét …

Káli 1994-től alpolgármester, 1998-tól az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökségének tagja. 2000-től az MSZP miskolci elnöke, majd a 2002. október 20-i önkormányzati választások óta polgármester. 2003-tól 2006-ig az Európai Unió Régiók Bizottságának állandó tagja. A 2002-es és a 2006-os országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú egyéni választókörzetében, 2010-es választásokon pedig pártja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listájáról nyert mandátumot.

Káli még szeptember elején nyilatkozott a NOL-nak:

"Nem beszélve arról, hogy mindeközben az Avasi lakótelepen a Fészekrakó programmal kapcsolatban négymilliárdos csalás történt, a jogi eszközök pedig korlátosak. Teljesen normális dolog lenne, hogy azt tudjam mondani: aki nem fizet a közszolgáltatásokért, az ne lakjon ott, ahol, hanem menjen vissza, ahonnan jött. Ez egy világos dolog lenne. Miskolcon azzal, hogy a kormány meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot és ez azokra is vonatkozik, akik csalással jutottak lakáshoz, azoknak a romáknak az érdekeit is sértjük, akik rendesen fizetik a terheket."

Ma az Index is körüljárta a miskolci helyzetet, Káli újra nyilatkozott:

"Beszéljünk inkább cigányokról". Felelevenítette az avasi lakótelepen egy csalássorozat keretében lakáshoz jutó, ötven kilométeres vonzáskörzetből származó roma családok ügyét, ami a családok egy részének kezelhetetlensége és összeférhetetlensége miatt a város egyik legnagyobb problémájává vált.

„Ha beköltözik valahova egy sokgyerekes cigány család, ott nem lehet élni. Az Avasra beköltözött százhetven. Akik nem fizetik a lakások terheit, azoktól visszavesszük. El is jutottam tizenötig, de a kormány a devizahitelesek védelmére kilakoltatási moratóriumot rendelt el, ami itt is keresztbe tett a munkánknak” – fogalmaz Miskolc polgármestere. Annyit később hozzátett, hogy nem a cigányokkal van baj, hanem a csalókkal.

Hogy mit jelent az, mikor egy 10 emeletes lakótelepi házba beköltözik egy ilyen "fészekrakó", higgyétek el, el sem tudjuk képzelni …

A miskolci Trend TV azonban forgatott egy riportot, és DÖBBENETES ÚJSÁGÍRÓI BRAVÚR, de megszólaltatták az érintett felet is …
A Mokka/Napló szintű riportokhoz szokott fülünknek biztos szokatlan lesz, mikor az riporter hölgy megkérdezi, hogy de miért adták el a kádat és a csapokat a lakásból???
 
Helyszíni riport Diósgyőrből:

1. Teljesen nyilvánvaló, hogy a lakótelepen élők zéróra vizsgáztak.

2. Káli Sándor hazudik, mert lakást nem vehet vissza, mivel az már magántulajdon, nem bérlakás. Ha a lakástulajdonos nem fizeti a számlákat, az érintett szolgáltató járhat el, vagy perelhet.

3. A videó végén jól halljuk, jól értjük, a problémás családnak Káli Sándorék ADTAK EGY MÁSIK LAKÁST, egy önkormányzati bérlakást, ahol szintén nem fizetik a számlákat, így most KÉT lakásuk van.

4. Albérletesek, devizahitelesek ne idegeljék fel magukat, ha szépen kérhetem. Valakinek  két lakás jár.

5. Azok az ügyvédek, bankosok, csalók egy olyan lavinát indítottak el, aminek a vége nem látszik. A házban lévő lakások árai az új szomszéd miatt gyorsan lesüllyednek, így azt eladni már szintén csak egy hasonló családnak lehet. Viszont minél több ilyen család költözik be, annál gyorsabban fognak az emberek elmenekülni,  így a lakótelepből könnyen lehet a kassai Lunik IX hazai párja lehet …

6. Amikor egy 300 ezer forint hitelhez egy paksaméta papírt kellett kitöltenem, egy halom igazolást kellett leadnom, el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen munkanélküli, képzetlen család a bankban / közjegyzőnél / ügyvédnél a papírokat aláírva megkapta a 5-6 milliós szoc.polt, és SENKINEK sem tűnt fel semmi, sem a hamis munkáltatói igazolások, semmi. Mindenki benne volt, Polgármester Úr?!

Megosztás