Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Népszabi vajon mi?

Ha van újság, amit nem érintett a változás áprilisi szele, akkor az a Népszabi. Biztos nagyon fájhat nekik, hogy bár az MSZP pártalapítványa az egyik tulajdonos, Szanyi Tibor mégsem a Népszabit ajánlja, illetve tenné kötelezővé a párttagok számára, hanem a Népszavát. Szanyi szerint ugyanis "fontosnak tartják, hogy maradjon az országban egy hiteles és a baloldali értékeket képviselő lap is."

Szar érzés lehet most bekúszni a Népszabadság szerkesztőségébe, annyi év áldozatos munkája, annyi remek cikk után, olyan objektív szerzők munkái után, mint például Ónody-Molnár Dóra (aktuális mesterműve: Miért van börtönben Lakatos József?) ezt kapják meg a tulajdonosaiktól. Hogy egy hiteles és baloldali napilap van … és az nem a Népszabi.

Csak egy példa, hogy tudják megragadni akár egy száraz MTI-hírnek is a lényegét.
Hiába, érződik a rutin …

Az ORFK kiadott egy MTI-hírt, miszerint megvannak a szabálysértések változása óta eltelt egy hónap adatai:

"A szabálysértésekről szóló törvény módosításának hatályba lépése óta 3862 feljelentést tettek tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt. A feljelentések 2338 esetben ismert, 1552 esetben ismeretlen személy ellen irányultak. Az előkészítő eljárás során ezekből 289 esetben sikerült felderíteni az ismeretlen elkövető személyazonosságát. Szabálysértési őrizet elrendelésére 299 esetben került sor, amely a gyakorlatban maximum 72 óra fogva tartást jelent. A 3190 eljárás alá vont személyből 297 volt fiatalkorú. A bíróság által gyorsított eljárás keretén belül kiszabott bírságok összege közel 3 millió forint."

A NOL-nál nem arra kapták fel a fejüket, hogy annak ellenére, hogy az elején milyen nehezen indult be a törvény alkalmazása, 1 hónap alatt 3862 szabálysértést regisztráltak, amivel idáig senki nem foglalkozott (az 1 év alatt 45 ezer eset!) pedig az esetek 60%-ban a tettes is megvolt, még nyomozni sem kellett!

Nem … a Népszabi megragadta a lényegét ennek a hírnek: "Az állam hárommilliót kaszált a tyúklopásokon". Ez a lényeg, nem?

Ki fog nekik szólni, hogy ez bűnpártoló, szerecsenmosdató, aljas, ferdítő hozzáállás is közrejátszott abban, hogy a két szeretett pártjuk közül az egyik megsemmisült, a másik meg döglődik?

Vagy inkább ne is szóljunk, és hajrá NOL, csak így tovább? 🙂

Megosztás