Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hazaárulózás vagy apuci – karrierek a Fidesznél

2002. augusztusában a 18 éves Loppert Dániel a Kapolcsra látogató Medgyessy Péter miniszterelnököt háromszor is lehazaárulózta. A tapolcai rendőrkapitány személyesen tett feljelentést ellene rendzavarás miatt. A tárgyalása igazi jobboldali show-műsor volt, a tapolcai városi bíróság végül első fokon "rendzavarás szabálysértése miatt" figyelmeztetésben részesítette Loppertet, mondván: közterületen, nyilvános helyen történt a kihívóan közösségellenes magatartás, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Másodfokon azonban a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a pert.

Loppert 2003-ban lépett be a Fideszbe, ekkor kezdte meg az egyetemi éveket az ELTE-n, történelem szakon. Loppert Rogán Antal személyi titkára lett, majd 2004 és 2005 között a Fidesz kormányra kerülését előkészítő "Polgári Kormányzás 2006" munkacsoport tagja volt, 2005 decemberében a Fidesz ifjúsági tagozatának (IT) elnöke lett. 2006 óta  a Valóság folyóirat szerkesztője.
2008-ban lediplomázott, és idén nyáron, 27 évesen kinevezték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Nemzeti Autópálya Rt.) kommunikációs osztályvezetőjének.

Innen szeretnénk gratulálni Daninak, mivel szintén történelem diplomám van, szintén az ELTE-ről, így mostantól Dani az élő bizonyíték, hogy akár még kommunikációs osztályvezető is lehetek egy állami cégnél. Csak még nem tudom, hogy ehhez kit kell lehazaárulózni. Külön örülünk annak, hogy Dani ilyen pompásan megmérettette és kipróbálta magát a magánszektorban …. 🙂

Petykó Zoltánt június elején nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. Petykó szeptemberre elért a főosztályok szintjére, a költségvetési és gazdálkodási főosztályt vezető Bethlendi Lászlót  lefokozta, aki főosztályvezető-helyettesként dolgozik tovább. Az új főosztályvezető pedig nem más, mint apuci szeme fénye, a 26 éves Petykó Adrienn!

Adri biztos nagyon szomorú volt, hiszen a szépen alakuló karrierjét adta fel, a Deloitte Könyvvizsgáló Kft. könyvvizsgáló asszisztensi állást hagyta ott.

Az NFÜ nem érti mi a probléma, hiszen "Petykó Adrienn 2007-ben végzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, mérlegképes könyvelői szakvizsgával rendelkezik, és a versenyszférából érkezett a minisztériumhoz. Szakmai felkészültsége megfelelő, munkájával kapcsolatban semmiféle probléma nem merült fel".

Asszisztensből főosztályvezető, és még térdelni sem kell érte …. hát ez csodálatos! Uraim, legalább a látszatra adjunk! Nem volt máshol hely a kis Petykó lánynak? 

Megosztás