Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„Van egy jó hírem” Csaba újabb remek ötlete

Minek nekünk Kétfarkú Kutya párt? Nem tudott olyan vicces-elképesztő programpontot kitalálni az ország összes Showder-klubbos bevonásával, mint amivel a valódi politikusok elő tudnak állni.

Kétfarkú Kutya? Minek, mikor itt van nekünk Horváth Csaba és Schmuck Andor?

Csaba Budapest főpolgármester-helyettese (2006‑2009) majd  Budapest kormánybiztosa (2009‑2010) volt, így az a minimum, hogy vastagon benne van a kialakult helyzetben.

De hiába röhög fél éve az ingyenes BKV ötletén az ország, hiába szedték szét darabokra az "ötleteit", továbbra sem adja fel. Sőt! Három hét múlva választás, most lendült bele igazából!

Tegnap a Blikk szerkesztőségében válaszolt a Zemberek kérdéseire, minden kérdés-válasz egyszerűen zseniális! Csaba lehetne a Kétfarkúak harmadik farka …

Mikor lesz már ingyenes a BKV? (Bakó Bertalan)

Horváth Csaba: Ez egy többéves program, amely alapvetően nem az ingyenes BKV-ról, hanem a korszerűbb, jó minőségű közösségi közlekedésről szól. Ebben a rendszerben az egészségesebb, zöldebb, az állandósult dugóktól, szmogtól mentesebb városban tudunk majd közlekedni. Azért, hogy minél többen kapjanak kedvet a közösségi közlekedésre, el lehet gondolkodni azon, hogy radikálisan csökkentsük a közösségi közlekedés árát, akár teljesen díjmentessé téve. Ez akár 2013-ra megvalósítható. Mindenképpen népszavazást fogok kezdeményezni a budapestiek körében erről.

Mennyi esélyt ad magának a győzelemre? (Kardos László)

Horváth: Ötven-ötven százalék az esély. Négy lehetséges győztes van, a versenyt 35-36 százalékos eredménnyel is meg lehet nyerni. Kérdés, hogy az LMP, amely szerintem legfeljebb 3-5 százalékot érhet el, erősíti-e a Fidesz és a Jobbik jelöltjeit, vagy talál jobb megoldást.
 
Mikorra készül el végre a 4-es metró? De évszámot mondjon! (Dobó Gabi)

Horváth: Szerintem akár 2013-ra is kész lehet, de a Fidesz 2015-ig is el tudja húzni, ha nem adják meg elég gyorsan a szükséges engedélyeket.

Mégis, mitől lesz Budapest a szabadság városa? Most nem az? (sanyi41)

Horváth: Jelenleg Budapest a szabadság városa, ahol a biztonságot és a rendet a budapestiek közösségének közmegegyezésen alapuló rendjévé kell erősíteni. Az önkény rendje az, amit a Fidesz–KDNP jelöltje a központi hatalom helytartójaként képviselne. Itt a bakancsok, barna és fekete egyenruhák, az általuk okozott félelem mutat egy más típusú rendet, ami az 1930–40-es éveket idézhetné. A választás ezért leegyszerűsíthető úgy is, hogy a szabadság rendjét vagy az önkény rendjét választják a budapesti polgárok.
 
Miért nem láthatóak az MSZP logói a párt saját jelöltjeinek plakátján? Ha szégyellik a pártjukat, akkor miért nem alakítanak újat? (Anonymus)

Horváth: Budapest is számos helyi közösségből áll, mint az ország többi települése. Az általam képviselt párt, a magyar baloldal, a szocialisták pártja rendelkezik arculattal, de nincs egy kötelező, egységes megjelenés. Belefér, hogy az újpestiek kicsit lilább plakátot kapjanak, a ferencvárosiak kicsit zöld-fehérebbet. Ez a változatosság egyfajta nyitottságot is szeretne sugallni, amelyben minden budapesti demokratával való együttműködést kínálja fel, úgy is mondhatom, hogy a koalíciót minden budapesti polgárral.

Plakátügyben tudom is idézni az egyik mesterművet:

Megosztás