Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Bizonyíték szocialista módra elkészítve

Szűcs Erika sajtófigyelői "munkájáról" Horizont már megemlékezett egyszer, tegnap pedig Papcsák "Elszámoló" Ferenc is kifejtette róla a véleményét. Illetve hát inkább a vizsgálat által feltártakat.

Csupa jó hír.
Mármint az ügyészeknek, mert kezdhetik fenni a ceruzájukat erre az emblematikus figurára, aki miskolci mszmpésből lett miniszter, némi bankos kitérővel. Amiket az önmagában is jelentékeny múlt után most hirtelenjében megállapítottak vele kapcsolatban:

"az MSZP-s Szűcs Erikát, miután 2009-ben távozott a miniszteri székből, miniszteri biztosként aposztrofálták, a vizsgálat során azonban nem találták annak nyomát, hogy ilyen megbízatást kapott volna"

Gondolom az a tévériporter lesz a felelős, aki először annak nevezte.

"annak idején, amikor a monitorozási munkára Szűcs Erika megbízást kapott, a szociális tárcánál huszonnyolcan végeztek főállásban sajtófigyelést és monitoringozást"

Csak egy minisztériumban huszonnyolcan. Huszonnyolc fizetett újságolvasó.

"bár keresték Szűcs Erika munkájának eredményét, olyat nem találtak az „Út a munkához” program kapcsán, amely önálló szellemi alkotásként értékelhető lenne. Ennek ellenére Szűcs Erika teljesítését Székely Judit, a szociális tárca akkori szakállamtitkára igazolta, így kifizették neki a megbízási szerződésben szereplő összeget."

Remélhetőleg Székely ezért is megkapja az elismerést, ami jól fog mutatni a Magyar Köztársasági Érdemrendje mellett.

A kormánybiztos felhívta a figyelmet, hogy Szűcs Erika a nyár közepén az MSZP honlapján közleményt és ahhoz kapcsolódóan egy pdf dokumentumot tett közzé ezzel a munkával összefüggésben. A pdf dokumentumról azonban – mint elhangzott – igazolható, hogy később készült, mint amikorra dátumozták, ráadásul egy szociális minisztériumi dolgozó gépén írták.

Öveket bekapcsolni, a hülyeség extra esetével állunk szemben.

Azt hittem ugyanis, hogy Papcsák mondatában az igazolható szó azt jelenti, hogy csak alapos számítástechnikai tudással és bonyolult trükkökkel lehet rájönni a pdf titkaira, de azért kiváncsiságból megnyitottam a Szűcs által bizonyításként közzétett dokumentumot, és láss csodát….sima Adobe Reader, egy kattintás jobb egérrel, és íme:

 

Ez a nő, ekkora szellemi képességekkel volt miniszter, évekig.

Nem elég, hogy utólag gyártott valami bizonyítékfélét a hétmilliós teljesítményére, de ráadásul teljesen egyértelműen lebuktatva magát. Meg persze kiszolgáltatva. Soós Andrásné nagy eséllyel egy sima átlagos irodista, nem keres/ett milliókat, várja otthon a kis családja, panellakása, és ügyészt, nyomozót eddig csak a tévében látott, úgyhogy körülbelül  a második szemöldökráncolással egybekötött emelt hangon feltett kérdésre elsírja magát, és szépen elmeséli, hogy is volt ez a dolog Szűcs irományával, elvégre nem rokona neki.

Egyébként -tudom, hogy meglepő-  az MSZP tagad:

"Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP kormány hivatalosan megválasztott lódítási főbiztosa ismét előállt egy  megdönthetetlen semmitmondással” és közben úgy mellékesen ismét minden bizonyíték nélkül pocskondiázta  Szűcs Erikát, a volt szociális és munkaügyi minisztert. Az MSZP ismételten felkéri Papcsák Ferencet, hogy tartózkodjék a rágalmazástól és becsületsértéstől.

Az MSZP felhívja Papcsák Ferenc figyelmét arra a tényre, hogy Szűcs Erika szerződésszerűen minden hónapban összegzést adott tevékenységéről, a szerződés lejártával 40 oldalas tanulmányt készített a munkájáról, mely számtalan mellékletet tartalmazott. Ezek a minisztériumban fellelhetők, melyek megtekintéséért Papcsák úr bizalommal fordulhat a minisztérium illetékes osztályához.

Mindezeken felül az MSZP felkéri Papcsák Ferencet és a Fidesz-KDNP kormányt, hogy hagyjon fel a hantázással, fantazmagóriákkal (hantazmagóriák) és ragaszkodjon a tényekhez, amikor megvádolnak valakit, illetve tartsák tiszteletben az illetékes hatóságok munkáját és ne kezdjenek prekoncepciókat gyártani nem létező ügyekben.

Az MSZP határozottan kiáll minden képviselője mellett, akiket bizonyítékok hiányában, alaptalanul vádolnak.

A Fidesz-KDNP úgy látszik kénytelen ehhez a figyelemeltereléshez nyúlni, mert másként nem tudná eltakarni, mennyire alkalmatlan a kormányzásra, mennyi bűnt követett el az elmúlt 100 napban, hányszor lopta meg és verte át a saját nemzetét.

 Kiadó: MSZP"

 

Szűcs Erikában pedig alighanem felébredt az MSZMP-s énje, eszébe jutottak a régi módszerek, így aztán "Koncepciózus politikai gyalázkodásnak" minősítette Papcsák jelentését, és az MTI-nek azt mondta: Papcsák annak érdekében, hogy megfeleljen a "megrendelésnek és az elvárásnak, hazudik".
A munkaviszonyával kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Szűcs Erika azt mondta: Papcsák Ferenc "nem is érti, hogy miről van szó", mivel soha nem volt olyan, hogy ő miniszteri biztosnak aposztrofáltatta volna magát. Nem volt miniszteri biztos, megbízásnak ezért sincs nyoma – fogalmazott. Egyébként az akkori szabályok szerint miniszteri biztos csak köztisztviselő lehetett – tette hozzá.

1, azt már Papcsák is elmondta, hogy Szűcs nem volt miniszteri biztos, így nem is értem ezt a "magyarázatot"

2, ha nem volt az, és soha nem is volt olyan, hogy annak aposztrofáltatta magát, akkor miképpen lehetséges, hogy az mszp.hu-n is ekként szerepel nem egy cikkben (pl. itt , itt , itt és itt), illetve az Állami Foglalkoztatási Szolgálat egyik könyvének szerzőjeként is ezzel  a titulussal jelölik?

 

Megosztás