Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Gergényi kevesebbet tudott a székházostromkor a tévénézőknél

Pénteken elérkezett a pillanat, meghallgatták Gergényi Pétert, volt budapesti rendőrfőkapitányt az emlékezetes 2006-os eseményekkel kapcsolatban. Akinek nem voltak hiú reményei, az nem csalódott, a vallomás nagy részét a klasszikus mondatok teszik ki: "Nem tudom", "Nem emlékszem", "Nem én voltam". Legjobban nekem az a rész tetszik, ahol arra a kérdésre, hogy az erősítés miért nem ment be a tévészékház hátsó bejáratán, azt válaszolta, hogy ők, tehát a rendőrségi vezetők az irányítási központban csak a rendőrségi rádióadásokból tájékozódtak, nem néztek tévét, így aztán nem vették észre ezt a lehetőséget.

Mindezt persze pókerarccal.

 

Nem csodálom, hogy a meghallgatás végén szinte menekült a jogvédők elől a kétszeresen kitüntett vasprefektus…

 

Frissítés: Ma megint voltak meghallgatások, és bár Bene László akkori országos rendőrfőkapitány nem ment el, valaki más jóvoltából azonban felejthetetlen mondatokkal gazdagodtunk.

"Majoros Zoltán ezredes, aki 2006. szeptember 18-án, majd az október 23-i rendezvényen is műveletirányítóként dolgozott, a testület előtt elmondta: 17-én és 18-án nem rendeltek el készültséget a rendőrségnél, így a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) rendőreinek felszerelést nem tudták kiadni, mert a raktárosok hazamentek, a kulcsok meg náluk voltak."

Aha……tisztán látom magam előtt az esetet, mikor a SWAT raktárosa hazamegy, zsebében az egyetlen kulccsal, és még a mobilját sem veszi fel…

Megosztás