Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ez még Willy Foggot is összezavarná

Logikus, utasbarát, maximálisan rugalmas intézkedés.

"A MÁV-START Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt utasait, hogy augusztus 30-tól változik a vonatok menetrendje, véget ér a nyári menetrendi időszak.

A személyszállító vonatok közlekedésében visszaáll a nyári menetrendet megelőző, már megszokott közlekedési rend. Ez elsősorban a Balaton közlekedését érinti, hiszen az utazási igényekhez igazodva, a nyár végétől már kevesebb vonat közlekedik a népszerű üdülőhelyre.

Augusztus 30-tól lép életbe a 2009/2010. évi menetrend 3. számú módosítása, amely lehetőséget a személyszállító vasúttársaságnak, hogy átvezesse az aktuális menetrendi változásokat.

Az augusztus 30-tól érvénybe lépő, menetrendi változásokat magába foglaló belföldi menetrendről tájékozódhatnak az utasok a személyszállító vasúttársaság honlapján: a www.mav-start.hu weboldalon, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.

A 2009/2010. évi menetrend valamint a 3. számú módosítások az Elvira internetes menetrendi keresőben is rendelkezésre állnak." – MÁV-START ZRT.

Éltem a lehetőséggel, és tájékozódtam az Elvirán. Megnéztem régi kedvencem, az 5-ös számú, Komárom-Székesfehérvár közötti vonal menetrendjét. Tavaly bezárták (jó, tudom, nem is, csak a személyszállítást szüneteltették), múlt hónap elsején újrainditották valahogy, és az ígéretekhez híven szeptember egytől az indulónál sokkal sűrűbben fognak járni rajta a vonatok.

Igen ám, de két nappal korábban, augusztus 30-án van a nyáriról szokványos menetrendre való átváltás is, és a szabály az szabály, kivétel nincs.

"- Marika kedves, kész van már a komáromi vonal nyárvégi menetrendje?

– Nem írtuk meg, főnökúr, mert úgy gondoltuk….

– Maguk csak ne gondolkodjanak! Négy napig fogalmaztuk az MTI-közleményt, hogy augusztus 30-án változik a menetrend az országban, ne égessenek le!

– De főnökúr, ott eddig is csak reggel meg este ment egy-egy vonatpár, azt hova csökkentsünk még..?

– Mittudomén!…Megvan! A reggeli menjen délután, a fiatalok úgyse mennek már strandra, iskolában lesznek, az esti meg jöjjön korábban, mert már hamarabb sötétedik, spóroljunk a villanyon.

– Elnézést főnökúr, nagyon jó ötletei vannak főnökúrnak, de biztos tudja, hogy szeptember 1-től napi 8 vonatpárt kell indítanunk minisztériumi utasításra…

– Tudom, persze hogy tudom, nem vagyok hülye! De az csak szeptembertől lesz Marika, érti amit mondok? Most még augusztus van, és me-net-rend-vál-tás, felfogta?! Gyerünk nekiállni, egy-kettő!!

– Iiiiigenis, főnökúr…"

 

Valahogy így történhetett, hogy négy nap alatt (!) háromféle (!) menetrend lesz érvényben ugyanazon a vonalon.

A jelenlegi, július 4-től érvényben lévő menetrend:

 

A nyári menetrend megszűnésével életbe lépő:

 

Az új, bővített:

 

Megosztás