Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Van-e még jövője a négyszeres gyilkosnak?

Ismerkedjünk meg V. Sándor 29 éves monorierdei lakossal, aki társaival együtt kifejezetten aktív volt az elmúlt években.

Amit a rendőrség kijelentő módban ír róluk:

(Figyelem, a szereplők és történetek nem a képzelet szülöttei)

"2008. december 19-én a délelőtti órákban egy tököli ékszerüzlet eladónője épp nyitáshoz készülődött, amikor a gyanúsítottak egyike váratlanul fejbe rúgta, majd behúzta az üzletbe és megkötözte. Ezt követően megjelent az elkövető társa is. Megfenyegették az eladót, majd 27.000.000 forint értékben különféle arany ékszereket, illetve készpénzt tulajdonítottak el. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Adataink szerint a Tökölön elkövetett rablást V. Sándor, T. Emese és S. Attila követte el.

2009. április 3-án a reggeli órákban a Komárom-Esztergom megyei Ácson egy ékszerüzletbe mentek be a gyanúsítottak, majd az ott tartózkodó eladónőt megütötték, feltehetően fegyverrel megfenyegették, ezt követően az üzletben található ékszereket eltulajdonították kb. 13.000.000 forint értékben.

A jelenlegi adatok szerint a bűncselekmény elkövetése V. Sándor és T. Emese, S. Attila, valamint R. László terhére róható.

2009. július 22-én a délelőtti órákban az elkövetők bementek egy százhalombattai ékszerüzletbe, ahol az ott albérletben lakó 50 éves férfit elcsalták azzal az ürüggyel, hogy festő munkát biztosítanak számára vidéken. Ezt követően Dánszentmiklós külterületén egy erdős területre érve V. Sándor a nála lévő fegyverrel lelőtte a sértettet, és az egy nappal korábban ásott gödörbe társával elrejtették a holttestet. A férfi megölésére azért volt szükség, mert tervezték az ugyanazon a lakcímen található ékszerüzlet kirablását. (A férfi holttestét 2010. augusztus 10-én találták meg a pest megyei nyomozók.)

Két nappal később, július 24-én a délelőtti órákban három gyanúsított megjelent a százhalombattai ékszerüzletben. V. Sándor a nála lévő hangtompítós pisztollyal, miután elterelte az 54 éves ékszerész figyelmét, hátulról tarkón lőtte a férfit. Ezt követően az üzletből arany ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el.

Mindkét bűncselekményt V. Sándor, T. Emese, valamint K. Richárd követte el.

2010. május 18-án egy vietnámi házaspár tartott hazaféle egy XV. kerületi bevásárlóközpontból, ahol egy üzletet működtettek. Az otthonukhoz közel az egyik utcában a gyanúsítottak útjukat állták autókkal, majd S. Attila és V. Sándor rendőr egyenruhába öltözve kirángatták a két sértettet járművükből. A 41 éves férfit és 34 éves feleségét egy kis teherautóba tették, megkötözték és pénzt követeltek tőlük, sikertelenül. A sértett férfi ruházatában találtak kisebb pénzösszeget, amit eltulajdonítottak.

A bűncselekmény elkövetésekor R. László, valamint K. Richárd is jelen voltak, akik a másik két autót vezették, T. Emese V. Sándorral és S. Attilával utazott.

Az elkövetők elindultak Ócsa külterületére, ahol már korábban kiástak egy gödröt a holttesteknek.

V. Sándor a helyszínen ismét pénz követelt a sértettektől, majd miután ez sem vezetett eredményre, a gyanúsított szabályosan kivégezte a vietnámi házaspárt. Majd a holttesteket belelökte a gödörbe, melyet betemettek. (A két vietnámi áldozatot 2010. augusztus 17-én találták meg a nyomozók.) "

A rendőrség feltételezése szerint V. Sándor és csapata követte el 2010.február 19-én a dunaharaszti kaszinórablást is, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói azt gyanítják, hogy V. Sándor és társai 2007-2010. között több erőszakos és vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek, melyeknek felderítése az eljárás további feladata. Ezen kívül az Interpolon keresztül felvették a kapcsolatot a román hatóságokkal is, mert gyanújuk szerint V. Sándor és T. Emese korábban Romániában (Brassó, Hunyadvára) is követett el rablásokat.

De nem ez a hír.

Hurrá, elfogták. Hogy mi lesz vele?

Ne képzelje maga elé senki az amerikai filmek halálsorát, az áldozatok hozzátartozói által végignézett kivégzést, vagy Joe bácsi sivatagi táborát. Nálunk másmilyen börtönök vannak. És talán V. Sándor nem is ott fog elpusztulni.

Ő, akit a a nyomozók gátlástalan, kíméletlen, agresszív emberként jellemeztek, aki élvezte a fegyver nyújtotta hatalmat, és a rablások esetén gondolkodás nélkül kész volt azt használni is, tehát ő, egy négyszeres gyilkos ugyan nem működik együtt teljes mértékben a nyomozókkal, de az életfogytiglani börtön elkerülése érdekében ő is tett vallomást.

Most hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ő ilyen hülye naív, vagy ennyire szarok a törvényeink.

Ugye nem ússza meg 20-30 évvel, mert bevall mindent??

 

Megosztás