Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Irányváltásra vágynak a siófoki vendéglátók

Hétfőn éjféltájt különleges esemény volt Siófokon.

"– Vendéglátós kollégákat hívtam a rendezvényre, mellyel így a szezon vége felé azt akartam demonstrálni: valamit tennünk kell, attrakciót nyújtani a népnek, mert komoly veszélyben érzem a balatoni turizmust – mondta Tóth Csaba siófoki vállalkozó, az ötletgazda. – Nem az a dolgunk, hogy a válság miatt keseregjünk, hanem hogy tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik a vendégcsalogatás érdekében. Mely éppen a válság miatt nehezebb, mint valaha. Fontos, hogy a város alakítson ki minél több parkolóhelyet, mert most Siófok aranyparti területének egyes partszakaszai közelében egyszerűen nincs hová állni az autósoknak. Vagy, hogy fogadja még rendezettebb környezet a turistát; ne csak délután kettőkor ürítsék ki a hulladéktárolókat.

– Egyre több vállalkozótársam mondja ki, elég volt a fiatalokból, a bulituristákból – tette hozzá Tóth Csaba. – A családos, a fizetőképesebb vendégeket kellene ide vonzani, ehhez viszont nekik szóló programokra is szükség van. Probléma az is, hogy a város tízezer szálláshelyéből csak ezer elégíti ki a mai kor igényeit. A retrófílinget el kell felejteni.
 

– Mindez csak rajtunk múlik, válság ide, vagy oda – ígyTóth Csaba.- Azt is szeretnénk, ha a városvezetés időről-időre összehívná a helyi vendéglátósokat, idegenforgalomból élőket és meghallgatná a véleményünket. A lassan véget érő szezon is mutatja: rossz irányt vett a balatoni, ezen belül a siófoki turizmus, irányt kell váltanunk, méghozzá mihamarabb!"

Vajon milyen produkcióval rukkoltak elő, ami nem a fiataloknak, bulituristáknak, hanem a családos vendégeknek lehet vonzerő?

…..? Nem.

Talán…? Nem, nem.

Hát akkor?

Kicsit fura, de szusievéssel.

Egy pucér csajról.

Ahogy elnézem az úri közönséget, legközelebb szvingerpartit is lehetne tartani.

 

(szöveg és képek: sonline.hu)

Megosztás