Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesztől gesztus, szociktól kampányfogás?!

Augusztus utolsó hete van, hamarosan kezdődik az iskola. A gyerekek sem túlzottan örülnek, a szülők pedig még kevésbé, hisz az esemény jelentősen megterheli a család kasszáját.

"A Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója szerint alsó tagozaton hat-hét ezer forintból minden tantárgyból összeválogatható a megfelelő tankönyv, munkafüzet; ez a felső tagozaton inkább 7-9 ezer forint. Középiskolában már a tízezer forintot is meghaladja a könyvcsomag ára – mondta Kiss János Tamás.

Ezek a legolcsóbb tankönyvárak. De hogy a gyerekeknek az olcsóbb, vagy drágább könyveket veszik meg, azt nem a szülők döntik el, hanem az iskolák. Azt ugyanis a tanárok döntik el, hogy miből akarnak tanítani" – Hírszerző

Ehhez jönnek még a tanszerek: füzetek, borítók, tollak, ceruzák, radír, iskolatáska, tolltartó, tornacucc, persze a gyereknek nem a valuegazdaságos tetszik, hanem a rajzfilmfigurás meg az Adidas, úgyhogy nyugodtan lehet számolni 10-20 ezer forinttal.

Na ezt a gondterhelt időszakot használja ki Patay Vilmos, Dombóvár fideszes polgármestere, hogy kampányoljon kicsit az Zembereknek. Tolltartót oszt az elsős gyerekeknek, ahogy jó földesúr szórta régen a filléreket.

(kattintva nagyobb)

Szűkszavú, ám magabiztos kommentár Pataytól személyesen:

"Azt ugyanis Patay Vilmos nem tagadja, hogy – az önkormányzati választásra készülve – kampánycéllal veszi a tolltartókat.
Megkeresésünkre elmondta, ötmilliós, szabad felhasználású polgármesteri keretéből költ erre a célra 200 ezer forintot.Az ötlet nem tőle, hanem párttársától, Szita Károlytól származik: Kaposvár első embere évek óta tolltartóval „lepi meg” városa iskolakezdőit. Ha Patayt ősszel újra megválasztják, akkor négy évig Dombóváron is szokássá válik a polgármesteri tolltartó-ajándékozás.

Egyébként Patay, amikor tavaly októberben időközi választáson indult a polgármesterségért, megajándékozott száz elsőst egy-egy zsebszámológéppel. Saját pénzéből vásárolta a masinákat, ám alig száz forintért jutott hozzá a Fidesz-emblémával díszített, narancssárga kisgépek darabjához. Így – Patay szerint – szóra sem érdemes ez az áldozat.

A párt aktivistái által számba vett elsősöket otthonukban látogatta meg Patay, s a gép átadása bevallottan apropó volt ahhoz, hogy a jelölt beszélgetni tudjon a gyerekek szüleivel, nagyszüleivel, vagyis a választókkal. A polgármesterségért újra harcba szálló politikus hozzátette: megérti, ha az MSZP kampányfogással vádolja mindezért, ha a szocialisták tennék ugyanezt, ő is hasonló váddal kínálná meg őket."

Megosztás