Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ácsi gyerekgyilkosság

Szekuriti Blogger bloggerkollega írása:
Egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két gyerekét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A két, 9 és 10 éves gyereket és anyjukat halálra késelte az elkövető, aki utána felakasztotta magát. Szeretnék írni arról a tökéletes összefogásról, ami lehetővé tette, hogy a kisgyerekek ilyen „szép” halált haljanak.
 

 

1. Pompás életkörülmények. Az igazi apa éppen börtönben ül, mert 2004-ben megölt és kirabolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Ezután a két kicsi intézetbe került, majd 5 évig nevelőszülőknél éltek, míg 1 éve visszakerültek anyjukhoz. A család segélyből élt, az anya 3 hónapig, június végéig közmunkásként a várost takarította.

2. A pótapa verte a feleségét és a gyerekeket is. Az egyik helybeli már azt nyilatkozta, hogy a nevelőapa verte a családot. Jó magyar szokásként azonban mindenki félrefordította a fejét.

3. A nevelőapa pszichiátriai kezelés alatt állt. A helyiek azt is elmondták, hogy a férfi nemrég mehetett haza, úgymond saját felelősségre. Ez már az egyik fő droidság a történetben, nem értem, miért kell hazaengedni egy pszichiátriai beteget. Ha gyereket késel, akkor saját felelősségre teheti csak meg, mert aláírt egy papírt? Nem akkor kell kiengedni egy beteget, ha már meggyógyult?

4. Topon a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat. A családot elvileg folyamatosan ellenőrizte ez a szolgálat. Nem tűnt fel, hogy a verésektől a gyerekeknek sérülései vannak? Vagy a nevelőapa olyan mester volt, hogy elvert mindenkit látható sérülés nélkül? Akkor biza’ nagy varázsló lehetett! Vagy inkább tudott mindenről a szolgálat, de inkább nem szóltak bele, vagy ők is kaptak fenyegetést, családkiírtás-igéretét, stb?

5. Az iskola szerepe. Nem mellesleg a két gyerek iskolába járt, második és harmadik osztályba, ott sem tűnt fel semmi? A tornaórán a kisgatya felvétele után nem kérdezte senki, miért estek le már harmadszor a gyerekek a lépcsőn a héten, hogy kék foltjaik vannak? Nem vették észre, hogy a veréstől a gyerekek valószínűleg kisírt szemmel, fáradtan jöttek iskolába? Nekem 15 éve falusi iskolásként egyik osztálytársamat intézetbe vitték, mert a szülei nem foglalkoztak vele, és az igazgatónő lépett a gyerek érdekében. Akkor itt hol volt az osztályfőnök, az igazgató?

6. Az apa kiüzent a börtönből. A börtönben ülő apa azt üzente, ha felesége összeáll az elkövetővel, kiírt mindenkit.

 

Tehát akkor összegzés. Van egy pszichiátriai beteg, akit kiengednek az intézetből. Van családsegítő szolgálat, iskola, szomszédok, akik magasról leszarták a gyerekek helyzetét/ homokba dugták a fejüket, így a nevelőapa úgy terrorizálta a családot, ahogy akarta, a gyerekek nem kerültek vissza a védelmet jelentő nevelőotthonba. Az valódi apa kiüzent a börtönből, erre a nevelőapa még jobban megkattant, és ő írtott ki mindenkit.

Felelősök? Talán egy szép kis börtön annak, aki ön- és közveszélyes embert kienged a társadalomba. Meg börtön/kirúgás/vízbefojtás a családsegítő szolgálatnak is, hogy mindezt hagyta. A szomszédokat nem is minősíteném, az apát meg remélem felhúzzák a zászlórúdra, miután értesülnek okos tettéről a cellatársak. És persze ott a magyar állam, amiért nincs ellenőrzés a családsegítőkre, nincs pénz a pszichiátriai elhelyezésre.

Komolyan mondom, ha tevezni kellett volna, akkor sem lehetett volna szebben összehangolni ennyi sok ember munkáját. Tökéletes összhang és beleszarás: két gyerekkel kevesebb. RIP.

zero:
Mint kiderült, a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de ilyen esetben nem lehet mást tenni, másnap ki kell engedni a kórházból. Nem vicc, ezt nyilatkozta dr. Gaszner Péter pszichiáter:
"Lehet egy hirtelen impulzus következménye is az öngyilkossági kísérlet, amelyet a beteg később megbán. Ám a kezelőorvosnak akkor is nagyon nehéz dolga van, ha fennáll annak a gyanúja, hogy valóban pszichés betegséggel küzd a páciens. Ugyanis minden állampolgárnak joga van ahhoz, hogy saját felelősségre, szabad akaratából távozzon, úgy, ahogyan a tragédiát megelőzően Cs. Krisztián is tette. Akarata ellenére bent tartani pedig csak akkor lehet valakit, ha kétséget kizáróan bizonyítható, hogy a beteg közvetlen veszélyeztető állapotban van. Ha színleli az egészséges állapotot, ilyenkor a pszichiáter szinte semmit sem tehet."

Öngyilkossági kísérlete volt?
Idegileg instabil?
Hazamenne?
A viszont látásra!

Megosztás