Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Schmitt Pali csinált valamit már…

Komolytalannak tűnt, de valóság lett: Jacques Rogge elfogadta a mi jó Schmitt Palink korszakalkotó ötletét, mostantól nem lesznek zászlók eredményhirdetéskor az ifjúsági olimpia dobogóin.

Nem vicc.

"Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja Szingapúrból hazatérve, örömmel értesült arról, hogy az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének protokolljával kapcsolatos észrevételét és javaslatát Jacques Rogge a NOB elnöke és a Szingapúri Ifjúsági Olimpiai Játékok Szervező Bizottsága elfogadta.

A napokban tájékoztatták a csapatok vezetőit az olimpiai faluban, hogy a versenyek eredményhirdetésekor a sportolók nem vihetnek magukkal személyes tárgyakat, feliratot, kabala figurát és zászlót.

A NOB magyar tagja ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpiai Játékok eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásoktól.

Schmitt Pál elmondta, hogy a győztesek és helyezettek nemzeti hovatartozása egyértelműen megállapítható, hiszen bemondják országuk nevét, tiszteletükre felvonják a nemzeti lobogót, elhangzik a nemzeti himnusz, valamint a nemzeti sport-egyenruhájukon is feltüntetik országuk címerét.

Schmitt Pál kifejtette, hogy az ifjúsági olimpiai játékok célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül, és hogy mindemellett egymást tiszteletben tartva, barátságokat kötve, jobban megismerjék egymást."

 

Fúj-fúj csúnya nacionalizmus, igaz Pali? A Kozmosz együttes N.E.R. című dalával gratulálunk neked, hozzád, meg a hiánypótló ötletedhez így az államalapítás ünnepe előtt egy nappal.

 

 

Megosztás