Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem elég az ítélet, be is kéne tartatni

Tegnap ordító főcímek mindenhol: "Halálra vertek egy férfit egy falunapon"
Nyugodtan lehet köpködni, de elsőre ‘egy népes társaság’ jelent meg lelki szemeim előtt…De most nem erről volt szó, hanem egy másik ismert jelenségről: a keménykedő biztonsági őrről.

"Az esetről az RTL Klub híradója számolt be kedden. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese megerősítette a csatorna információit és elmondta: az eset még vasárnapra virradó éjjel történt a helyi általános iskolánál. Egy szóváltást követően bántalmazták a férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség szerint az esettel összefüggésbe hozható egy 35 éves soltvadkerti férfi, Veszprémi Tibor Zoltán, aki a rendezvényen biztonsági őrként dolgozott. Mivel a rendőrség egyelőre nem találja, ellene kőrözést adtak ki – mondta a szóvivő.

A PMRFK ismeretlen tettes ellen nyomoz halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával."

 

Ma aztán meglett a keresett személy, no nem elkapták, hanem feladta magát. Tök rendes, nem? Persze nincs új a Nap alatt, Abszurdisztán most a rendőrség sajtóközleményéből kacsintott ki ránk.

" Feladta magát (PMRFK)
2010.08.11. szerda 13:16

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – V. Tibor Zoltán ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2010.08.08-án a hajnali órákban egy szentlőrinckátai általános iskolában tartott falunapon kialakult rendbontás alatt bántalmazott egy 36 éves helyi lakos, aki a helyszínen életét vesztette.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt, az akkor biztonsági őrként dolgozó V. Tibor Zoltán 35 éves soltvadkerti lakos követte el, aki 2010. 08. 11-én a délelőtti órákban önként jelentkezett a főkapitányságon. A férfi a bűncselekmény elkövetését részben elismerte.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottat más ügyben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság, nem kezdeményeztük előzetes letartóztatását. A szabadságvesztés letöltését a férfi a mai nappal megkezdte.

 

Pest Megyei Rendő-főkapitányság"

 

 

Vagyis elkövetett valamit, letöltendőre ítélték, de nemhogy nem vonult be, még dolgozott is?! Valami nagyon nincs rendben a rendszerrel, mert ha nem verte volna halálra azt a férfit vasárnap, V. Tibor még mindig napozna, dolgozna, boltba menne…Mióta tartott ez az állapot? Mi értelme van így az eljárásoknak, ítéleteknek, ha nem tudják betartatni? Óriási baromság, hogy úgy hívják meg az elítélteket a börtönbüntetésük kezdetére, mint valami szülinapi bulira. Nehéz elképzelni, hogy felírják szépen a naptárukba, beállítják a telefon emlékeztetőjét, leszervezik a fuvart, majd indulás előtti este becsomagolják a bőröndöt, és a Nagy Napon szépen elindulnak…

Maximálisan egyetértek Áder János ötletével, hogy az előzetes letartóztatás maradjon fenn addig, amíg a büntetőeljárás jogerősen nem fejeződik be. Sokkal egyszerűbb lenne akkor, csak egyik épületből kéne átkísérni a delikvenst a másikba, és lényegesen csökkenének az esélyei az elszökdösésre, pláne munkavégzésre.

Utálom a kabarét.

 

 

Megosztás