Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Viktor, Viktor … Milyen magyar gazdasági érdekek vannak Sukorón?

Me reggel dobta be a Népszava a hírt, hogy a sukorói kaszinóberuházás befektetője, Ronald Lauder tárgyalt Orbán Viktorral. Arról a sukorói kaszinóberuházásról van szó, amely kapcsán több mint 1 milliárd forintos kár érte az államot, melynek kapcsán külön kormánybiztos vizsgálódik, és az egyik legütősebbnek tűnő adu a Gyurcsány-Veres-Bajnai trió ellen.


"A megbeszélést Estée Lauder fia, a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet maga kezdeményezte. Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót. A Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg négy ilyen jellegű kaszinóberuházás van előkészületben, közülük Lauderé az egyetlen, amelynek ügyében tőle nem kértek támogatást, vele nem egyeztettek. Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenhangzott el A Népszava értesülése szerint."

Mivel Szijjártó Peti nyaral, így Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője nyilatkozott: "a stábnak ilyen találkozóról nincs tudomása."

Kora délutánig úgy tűnt, hogy a Népszava "értesülése" a korai kampányrésze, aztán jött a beismerés.

Mégiscsak találkozott Orbán és Lauder.

Havasi nem lát ebben semmi különöset:
"Orbán rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is."

Havasi nem sok Elnök embereit nézett az biztos, mert ilyen szánalmasan nem lehet kommunikálni.

Bercikén, a Fidesz egyik legnagyobb horderejű elszámolási ügyéről van szó, amelyen a Fidesz már legalább 1 éve ugrál, így cseppet sem mellékes információ, hogy emellett a Főnök, Orbán Viktor teljes titokban tárgyalt a befektetővel.

Mikor történt a találkozó?
Kik voltak jelen?
Mi volt a téma?
Miben állapodtak meg?
Milyen gazdasági érdekeket vélt Orbán Viktor felfedezni a sukorói gigakaszinóban?

Itt az ideje villámgyorsan valódi, pontos információkat adni, mielőtt a visszafelé sül el az a puska.

Szanyi kapitány és a teljes MSZP amúgy köszöni szépen, úgy hiányzott ez nekik, mint a 2 hete a sivatagban kóválygónak az oázis.

Megosztás