Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nyilatkozott az APEH

Vajon kiborul a bili, vagy szép csendben elmúlik a "botrány" és minden marad a régiben?

Gáspárék legalább 20 millió forinttal tartoznak az APEH-nak, miközben 3 hétig Bali szigetén nyaralnak.

Egy névtelenséget kérő APEH-alkalmazott válaszolt a Blikknek:

"Elég, ha jó ügyvédje van az adósnak, aki elhúzza az ügyet 6 évig, és akkor elévül a tartozás." wtf?!

"De a másik jól bevált módszer, hogy semmi sincsen az adós nevén, és akkor nincs miből behajtani a tartozást." wtf?!

"Persze lehetne vizsgálni, hogy miből él nagy lábon, és az, akinek névlegesen a házában lakik, miből vette az ingatlant, de ilyenekkel nem foglalkozott az APEH az elmúlt 6-8 évben." wtf?! wtf?! wtf?!

"Az első akadálynál azonnal lezárják az ügyet, nem foglalkoznak vele tovább. Korábban a nagyhalak is horogra akadtak, ma már ez nem jellemző." wtf?!

"Győzike adósságát persze le lehetne vonni a szerepléseivel megszerzett bevételeiből, de valószínűleg ez sem a nevére kiállított számlán kerül hozzá." wtf?!

Az APEH-hivatalos válasza:

"Az adóhatóság kötelessége a tartozások beszedése, a törvényben biztosított valamennyi lehetséges eszköz igénybevételével, amelyet az adózók bármely alapon történő megkülönböztetése nélkül teljesít. Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art) 150. § (2) bekezdése értelmében az adóhatóság a végrehajtható okirat alapján, a tartozás keletkezését követően haladéktalanul köteles a végrehajtási eljárást megindítani.

A törvényi korlátok között sor kerülhet többek közt az adózó bankszámlái ellen hatósági átutalási megbízás (inkasszó) kiadására, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyból származó jövedelmének letiltására, továbbá az adózó tulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyontárgyak lefoglalására és árverés során történő értékesítésére.

A vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik a gazdasági társaságok esetében a felszámolási eljárás kezdeményezését, továbbá adószámmal rendelkező adózók esetében az adószám felfüggesztését, előbbi a cég megszüntetéséhez, utóbbi az adózó jogainak jelentős korlátozásához vezet."

Mivel Gáspárék évek óta szerepelnek az APEH-listáján, ez alapján Gáspár Győzőnek és feleségének nincs bankszámlája, munkahelye, adószáma, vagyona, tulajdona.

Érdekes.

Megosztás