Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormány az Uber után a Pokémon Go-t is betiltaná

A MaTE (Magyar Társasjátékos Egyesület) felszólította a kormányt, hogy tiltsa be Magyarországon a Pokémon Go játékot, miután egy ütős performansz keretében Gazdálkodj okosan! társasjátékokkal barikádozták el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát.

taxis_demonstracio_szervezoi_2

„A Magyar Társasjátékos Egyesület alapvető célja az, hogy a felnőtteknek és a családoknak megmutassa, hogy a társasjátékozás milyen hatékony és szórakoztató közösségi időtöltés, és a világnak ez a része milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi pár évtizedben, a Gazdálkodj okosan és a Rizikó uralta korszakot követően. Úgy gondoljuk, e szórakozási forma a fejlődésének köszönhetően ütőképes alternatíva a számítógépezés és a szellemileg ellustító tévézés uralta világban.”

tiltsák_be

 

A kormány részéről Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára nyilatkozott:
„Nincs okostelefonom, nem tudok mit mondani! A telefon az telefon, felhívnak rajta, vagy néha felhívom a nejemet, hogy készítsen kolbászos tojásrántottát vacsorára, nem értem miért kellene játszani rajta.”

Később még ennyit tett hozzá:

„A kormány nem a korszerű módszerek ellen van, egyik szabályt sem azért hozták, hogy a Pokémon Go vagy más hasonló tevékenységet végző játékokat betiltsanak, hanem azért, hogy a magyarországi tevékenységet a magyarországi jogszabályok keretei közé szorítsák.
Jó, hogy bejön az új technológia az országba, de a szabályokat be kéne tartani mindenkinek. A Pokémon Go előnye, hogy ingyenes, még a társasjátékok nem azok, így áfabevételtől esik el az állam. Sok az eszkimó és kevés a fóka, egy eleve telített piacra toppant be a Pokémon Go, borítékolható a feszültség. Az nem megy, hogy megkezdik a tevékenységüket, aztán az erkölcsi magasságukból kioktatják itt az etelközi népeket, hogy a szabályaink rosszak, és változtassuk meg az ő szájuk íze szerint.”

pokemon-go-psfk.com_

 

A parlamenti párok közül elsőként a KDNP üdvözölte a kormány döntését:

„Egyetértünk a kormány döntésével, senkinek sem jó, ha a magyar emberek telefont nyomkodva járkálnak a városban. Nem szólunk bele abba, hogy a magyar emberek mit csinálnak otthon, a négy fal között, kivéve persze ha az homoszexuális jellegű tevékenység, de köz és önveszélyes az utcán Pokémonozni. Minek mennének ki? Remek társasjátékaink vannak, illetve ott van még a Biblia is, amit bármikor lehet olvasni.” – nyilatkozta Semjén Zsolt.

A Fidesz képviselőcsoportja:

„Ismét bebizonyosodott hogy a magyar baloldal elárulta a magyar embereket, amikor az Európai Bizottság oldalára állt, akik azt szeretnék, hogy a tagállamok ne tiltsák be, vagy ne korlátozzák az olyan játékokat, mint a Pokémon Go. A Fidesz-KDNP megvéd minden magyar embert és minden magyar munkahelyet.”

Az MSZP-től senki nem nyilatkozott, mert nem tudták, kinek is kellene nyilatkozni, az új MSZP-elnököt pedig még ők sem tudták elérni, mivel senki nem tudta, pontosan hol van a munkahelye, ahol dolgozik. Visszahívást ígértek, de csak egy közleményt juttattak el, hogy Szabad Európa-napot fognak tartani, ahová várják a Pokémonosokat is.

A DK-tól Gyurcsány Ferenc annyit írt ki a Facebook oldalára:

„2018-tól újra szabadon lehet Pokémon Gózni, miután együtt eltakarítottuk az Orbán-rezsimet! Több demokratát, több Pikachut az Országházba!”

A Jobbik üdvözölte a kormány döntését:

„Amikor olyan remek társasjátékaink vannak, mint például Rovás emlékfejlesztő társasjátékJézussal a szeretet útjánÉpítsünk szebb jövőt! nincs szükség a külföld által terjesztett agymosó játékokra. 2018-tól, amikor a Jobbik hatalomra kerül, még szigorúbban fogjuk védeni magyar emberek lelkét a nyugatról ideömlő szennyáradattal szemben.”

A Hírcsárdás különszámunkat olvastátok.

Megosztás