Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A „megfelelő ellátás”

Napok óta azt halljuk, hogy mindenki megkapja a megfelelő ellátást a magyar államtól, de csak a táborokban.

„Magyarországot az elmúlt napokban nagyon sok hazug bírálat érte, hogy állítólag nem látja el megfelelően az ide illegális módon érkező bevándorlókat. Ezzel azonban éppen ellentétes a helyzet: a nemzetközi konvenciókban rögzítetteknek megfelelő ellátást adnak minden bevándorlónak, azokon a helyeken, ahova megkérik őket, hogy menjenek, vagyis a befogadóállomásokon, menekülttáborokban.” – Szijjártó Péter

„A Fidesz-frakció álláspontja szerint Magyarországon megfelelő a migránsok ellátása, a bevándorlók ellátásával nincs probléma. Mindenki, aki a törvényeket betartva bemegy a kijelölt befogadóállomásra, teljes ellátást kap. Akik viszont nem működnek együtt a magyar hatóságokkal, azoknak a magyar állam nem tud segítséget nyújtani. Visszautasítjuk a civil szervezetek hamis állításait, Magyarországon megfelelő színvonalú a migránsok ellátása.” – Fidesz-frakció

„A miniszter egyúttal visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a kormány nem bánik emberségesen a bevándorlókkal. A bevándorlók ellátása nemcsak jogi, hanem erkölcsi kötelesség is – hangsúlyozta Lázár János. Kiemelte, hogy nem a segítséget viszik az emberekhez, hanem őket szállítják a segítségnyújtási pontokhoz. Mindenki kap a táborokban ellátást, de csak ott kap.” – Lázár János a mai kormányinfón.

“Ha nincs mit titkolniuk, ha minden rendben van a  táborban, akkor miért nem engednek be bennünket?” – kérdezte  Lydia Gall, a Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi jogvédő szervezet munkatársa, miután nem engedték be őket a röszkei táborba, ahogy a sajtó egyetlen munkatársát sem, soha.

Valószínűleg ezért nem.
Egy osztrák zöldpolitikus felesége juthatott be valahogyan a röszkei táborba pár napja, ahol lefilmezték az esti ételosztást. Szeptember 9-éről 10-ére virradó éjszaka készült a röszkei egyes táborban.

A leírás szerint „a táborban koszosak a matracok, nincs orvosi ellátás, a Magyar Vöröskereszt két munkatársa pedig egy üres teremben várakoznak a sürgős esetekre az első emeleten, de nem nyilatkozhatnak. Mentőt lehet hívni – tudták meg az osztrákok. A sürgősségi szobában egy kis asztalt láttak három székkel, az asztalon ragtapaszok, 2 papírtörlőkendő és egy sztetoszkóp. A fal mellett másfél csomag vécépapír és pár pelenka.”

Az ORFK éppen tegnap tette közzé, hogy mennyire fasza a menekültek ellátása, és erről még egy kis propaganda-ízű filmet is forgattak.

 

Lehet félni a menekültektől, Határvadász-indulót dúdolgatni.
De ők is emberek, gyerekek, nők, férfiak.
Az istenért, mi megy ebben az országban?
Az „Európai Unióban” ….

Megosztás