Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Már az első hivatalos munkanapján tette a dolgát az Ideiglenes Biztonsági Határzár

Kicsivel megint szarabb lett itt élni, köszönjük mindenkinek, aki ebben tevékenyen részt vett.
De vége van a nyárnak, most indul az igazi politikai szezon, bár nem látom, hová fogják tudni fokozni ezt az őrületet, butaságot, kicsinyes szavazatvadászatot, embertelenséget, cinizmust, ami végig tombolt a nyáron.

Itt van például az Ideiglenes Biztonsági Határzár. 9 vagy 20 milliárdból, már azt sem tudják. Ahogy azt sem tudták, hogy mit akarnak pontosan, előbb 4 méter magas kerítést, aztán 3 méter magas kerítést, aztán gyodát, aztán gyodát+kerítést és most a legfrissebb hírek szerint gyodá+kerítést és „a kettő között még valamit”, mondta ezt maga Lázár János. Nemcsak a NATO-drót penge…
A kormány döntött arról, hogy szükség van a biztonsági kerítésre, azért, hogy megvédje az ország határait és gátat vessen az „illegális migránsok áradatának.” – Kovács Zoltán, június 19.

Magyarország a legális határátkelőhelyeket fenntartja, azokat bővíteni, fejleszteni akarja, vagyis „határátkelőhelyeket nem zárunk le, de a törvénytelen határátlépéseket minden eszközzel meg fogjuk akadályozni.” – Orbán Viktor, július 1.

Nem látszik, hogy csökkenne a Magyarországra nehezedő illegális bevándorlási nyomás, ezért van szükség az ideiglenes biztonsági határzár megépítésére a magyar-szerb határszakaszon. Helyes döntés volt a kormány részéről, hogy „fizikai akadályt” hoz létre a határszakaszon e „példátlan bevándorlási nyomás” csökkentésére.” – Szijjártó Péter, július 13.

Ahol Európában hasonló határzárat létesítettek, ott tizedére-hetedére esett vissza a próbálkozók száma.” – Lázár János, július 21.

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek. Az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Nagyarányú javulást várok ettől a lépéstől.” – Orbán Viktor, július 25.

Police.hu napi statisztika az elfogott menekültekről.
Szóval hatoda-hetede, ahogy Lázár és Orbán úr ígérte.

Screenshot_01285
Mindjárt változott is a kommunikáció:

Screenshot_01286

„A kerítésnek az a célja, hogy terelje ezt az áradatot, nem az a célja, hogy fizikailag áthatolhatatlan legyen, nincsenek illúzióink arról, hogyha valaki át akar jönni, akkor át fog tudni jönni. A kerítés tereli ezt a menekültáradatot a legális nemzetközi átkelőhelyekre, ugyanúgy ezek az emberek regisztrálhatnak, ugyanúgy benyújthatják a menekültkérelmet.
Félreértés van azzal kapcsolatban, ez nem egy hermetikus határzár, ez nem azt jelenti, hogy senki többet Szerbia felől nem léphet be Magyarországra, ez annyit jelent, hogy szeretnénk a zöldhatárról, ahol kontrollálhatatlan állapotok vannak a legális átkelőhelyekre terelni ezt a forgalmat.” –
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, szeptember 1.

(Címlapkép: Koncz György)

Megosztás