Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy képen a Fidesz-KDNP új Magyarországa

Ez tényleg parádésra sikeredett, még a Fidesz-KDNP-től is nagy gurítás!

Tudjátok, miért nem voltak együtt a családok éjjelente?!
Mert a benzinkúton lehetett élelmiszert vásárolni!


1. A benzinkutakra nem vonatkozik a vasárnapi és éjszakai zárva tartás.

2. Több üzletlánc a benzinkutak shopját kisbolttá alakította át, a Sparral az élen.

3. Azonnal lecsapott a kiskaput keresőkre a Fidesz-.KDNP törvénygyára, hiszen milyen dolog lenne, hogy az amúgy is a kúton dolgozó benzinkutastól tudnál mondjuk kenyeret meg üdítőt venni?!

4. Megszületik rohamtempóban a „Lex Spar”: a benzinkútnál lévő boltok, ha nem értékesítenek üzemanyagot, akkor kiskereskedelmi üzletnek minősülnek, így csak akkor lehetnek nyitva,ha 200 négyzetméternél kisebbek, és tulajdonos vagy a tulajdonos segítő családtagja áll a pult mögé.

5. Múlt héten pénteken megjelent az új törvény a Magyar Közlönyben és azonnal életbe is lépett.

6. Több benzinkúton a következő látvány fogadta éjszaka és vasárnap a kedves vásárlókat.

shell3
7. A magyarázat kiderül a NOL.hu cikkéből:
„Több kúthálózatnál ugyanis külön cég értékesíti az üzemanyagot, és külön vállalkozás árulja a shopokban kapható minden más terméket és szolgáltatást. Vagyis ha a törvényben használt „üzlet” szót vállalkozásra, azaz jogi személyre értjük, akkor rengeteg kúton olyan cég árul ételt és italt, amely nem árul üzemanyagot, így nem folytathat kereskedelmi tevékenységet szombat este tíztől hétfő hajnalig

Ha az üzlet alatt egy boltot mint fizikai egységet értünk, akkor más a helyzet, de a jogszabály nem ad támpontot. Nem csoda például, ha a Shell-hálózatban máris intézkedtek arról, hogy az érintett időszakban csak benzint és gázolajat, mosószolgáltatást, online terméket, például telefonkártya-feltöltést és vendéglátáshoz kapcsolódó terméket lehet vásárolni. Utóbbi azt jelenti, hogy szombat este tíz után a kúton lehet inni kávét, de ásványvizet már csak akkor lehet vásárolni, ha helyben el is fogyasztja a vásárló. Az elvitel már illegális.

8. Vannak olyan kúthálózatok is, amelyek megoldották az üzemanyag továbbértékesítésének szerződéses és garanciális rendszerét, ezeknél a kutat üzemeltető vállalkozás árusítja a benzint és a gázolajat is. Rájuk a mostani törvénymódosítás nem vonatkozik.

9. Igen, a OMV-Spar házasság is ilyen.
Rájuk nem vonatkozik a törvény.
Amit direkt rájuk írtak.

Köszönjük, KDNP!
Köszönjük, Fidesz!

És természetesen csak a kommunikáció rossz, ugye, Kövér László?

(Címlapkép: nol.hu)

Megosztás