Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Megvédték a pénzüket

19 éves voltam a Tocsik-ügynél.
20 éves voltam a Postabank-ügynél.
26 éves voltam a Kulcsár-ügynél.
És most 37 évesen végre élőben követhetek egy állami pénzügyi botránysorozatot.

Egy normális országban már rég le kellett volna mondani a teljes kormánynak, ha kiderül, hogy közpénzeket (milliárdokt!) brókercégeknél helyeztek el. Ó te jó ég, miért nem mindjárt kaszinóztak, vagy vitték utcai pénzváltókhoz?!
Emlékszünk Selmeczi nyugdíjvédelmi asszonyra?!
„Tűrhetetlen, hogy a magánynyugdíj-pénztárak eltőzsdézzék az emberek nyugdíját!” Pedig nagyobb hozamot értek el, mint az állam.
Eleve, hogy kerülhet egy brókercéghez közpénz egy állami cégtől, egy minisztériumtól?

Egy normális országban már az ügyészség vitte volna be a szereplőket kihallgatásra, ha kiderült volna, hogy bennfentes információk birtokában kereskedtek. Márpedig itt maga a miniszterelnök ismerte be, hogy ő utasította minisztériumokat, hogy vegyék ki a minisztériumok a pénzüket a brókercégekből. Mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Miközben arról, hogy a Quaestorral gond lenne, akkor még nem tudott senki. A keményen dolgozó kisember semmiképp sem, miközben ők már a kormányülésen azt tárgyalták, hogyan vegyék ki a pénzüket.

Természetesen beadtuk a KiMitTud-on a közérdekű adatigénylést, hogy eme ominózus Orbán-utasításról minden dokumentumot megkapjunk.

És ilyenkor jön be az, higy miért is kellett a független intézményeket elfoglalni?
Kinek is kellene vizsgálódni, nyomozni?
Polt Péter legfőbb ügyésznek.
Matolcsy György jegybankelnöknek.
Domokos László ÁSZ-elnöknek.
Lázár János felügyelete alatt álló KEHI-nek.

Hát igen, ez az étlap, tessék választani.
Majd ők jól kinyomozzák, hogy a győri haverok, Tarsoly és Szijjárrttó mit üzleteltek egymással, hogyan döntötték be a Quaestort, hová tűnt a Quaestorból az a 210 milliárd forint, hogyan lehet engedély nélkül 150 milliárdnyi kötvény kibocsátani, mikor ha veszek lent a boltban egy csomag rágót, akkor azt online, azonnal látja a NAV …?

Azért az időrenden menjünk végig, csak hogy vizuálisan is be tudjuk fogadni:

márc



2015. március 4., szerda, kormányülés: 

„Én rendeltem el. Tehát akkor, amikor láttuk, hogy a Buda-Cash bedőlt, és azt az értékelést kaptuk, hogy dominóeffektus érvényesülhet, és láttuk, hogy néhány önkormányzat a pénzével beszorult, akkor elrendeltem, hogy minden minisztérium nézze meg, van-e bármilyen kapcsolata bármilyen brókercéggel, és ott állomásoztat-e bármennyi közpénzt, és ha igen, akkor azt azonnal vonja ki. Ilyenkor egyetlen forint közpénzt sem szabad tartani brókercégeknél.” – Orbán Viktor

2015. március 5., csütörtök, KÜKÜM:
A külügyminisztériumban eldöntik, hogy kiveszik a pénzüket a Quaestor-ból.
„A külügy annyit mondott a Indexnek: valóban 5-én döntöttek, de “egy ilyen folyamat átfutása, lebonyolítása igénybe vehet néhány napot”.”

2015. március 6., péntek, Orbán reggeli szokásos rádióinterjúja a Kossuthon:
„A Buda-Cash-botránnyal kapcsolatban is kérdezték Orbánt, aki a műsorvezető kérdésére azt válaszolta, neki is hiányzik, hogy ebben az ügyben „még nem kattant a bilincs”. „Ha tudjuk, hogy kik követték el a bűnt, miért sétálhatnak szabadlábon?” – tette fel a kérdést, hozzátéve: az igazságszolgáltatást a kormány nem irányíthatja. Szerinte sürgősen körül kell nézni más brókercégeknél. „Elég kőkorszakinak tűnő, de hatékony módszerekkel dolgoztak” – fogalmazott. Kijelentette: tárgyalnak a Bankszövetséggel, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy ilyenek történjenek. Arra is kell választ találni, hogy „hova tűnt az emberek pénze”.”
A hangfelvételt meg lehet hallgatni a Mutyimondón.

Tehát amikor méltatlankodott a rádióban, akkor már 48 órája kiadta az utasítást, hogy vegyék ki a pénzt a brókercégekből.
Ekkor már a külügy intézkedett is, hogy vegyék ki a pénzt.

2015. március 9., hétfő
Reggel megtörténik a pénzkivétel, a KÜKÜM 3,8 milliárd forintot vesz ki Quaestor-számláról.
Este 22:27, a Quaestor MTI-hírt ad ki az „öncsődről”.

Screenshot_00765A Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (…) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit. A kötvények forgalmazójánál, a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél vezetett ügyfélszámlákon ügyfeleink egyéb pénz- és értékpapírvagyona, azaz részvények, állampapírok stb. rendelkezésre állnak, de a kötvények visszafizetése jelenleg nem lehetséges” – olvasható a közleményben.
    Hétfőn Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta az MNB illetékes vezetőjét erről, valamint arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett – közölték.
    „Az önmagunkkal szembeni csődeljárás technikai döntés részünkről, mert cégcsoportunknak van vagyona és jövőértékű vagyona, így ebből minden ügyfél a pénzéhez juthat” – olvasható a közleményben.”

A „keményen dolgozó kisemberek” pénze egy percig sem érdekelte őket, az MNB, mint pénzügyi felügyeleti szerv szart sem csinál, Tarsoly mindenkiből bohócot csinál (Orgován Béla!!!), az öncsődkérelem beadásáról már kétszer hazudtak, mert még mindig nem adták be, így azt csinálnak a céggel amit akarnak.

Kattannak azok a bilincsek, ugye Miniszterelnök úr?!
Így kell ellopni 200 milliárd forintot.

Ha jól sejtem, akkor a a következő szokásos forgatókönyv várható: évekig tartó pöcsörészős nyomozás, ordító rendőri hibákkal, a kormányzati, MNB-szál még nyomokban sem lesz vizsgálva. 2019 körül meglesz a vádemelés, amit a rengeteg ülésnap miatt évekig fog tartani. 2024 körül meglesz az elsőfok, pár ember felfüggesztett kap, de azok is fellebbeznek, így másodfokon újraindul a tárgyalás.

2025 utánra meg sajnos nem lát a varázsgömböm.

11083911_10153170195934183_5773621494787719838_n

Megosztás