Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Miniszterelnökség dolgozói bannoltak ki mindenkit Orbán Facebook-oldaláról

Orbán Viktor Facebook-oldalát 337 ezer ember követi.
2012-ben a Miniszterelnökség a Mega Film Kiadó Kft.-vel kötött szerződést, hogy elássa a kormányfő közösségi oldalának „vizuális adminisztrátori” feladatait, 2,2 millió forintért.
2013-ban azonban már Kobza Miklóssal kötött szerződést a Miniszterelnökség arra, hogy öt hónapig összesen több mint 2 millió forintért tartalmakat osszon meg Orbán Viktor közösségi oldalán, és készítsen statisztikát a közzétett információk terjedéséről, hatásairól. Kobza 2012.08.01-től a Miniszterelnökség munkatársa volt, mint szerkesztőségi munkatárs. A HVG szerint bár hivatalosan Kaminski Fanni felelős Orbán Facebook oldaláért, de a szerkesztői munka nagy részét Kobza végezte, aki tagja Orbán szövegíró csapatának.

Putyin látogatása napján, kedden 16:50-kor egy 16 képből álló galériát tettek ki Orbán Facebook oldalára.

 

Viszont nagyon furcsa volt, de a bejegyzést és a képeket nem lehetett kommentelni. Senkinek. Ilyen nemhogy Orbán FB-oldalán nem történt még, de soha nem is találkoztam ilyennel a Facebookon.

Facebookon azonban hivatalosan nem lehet teljesen letiltani a kommenteket, ezért az Index felhívta Forgács Mariannt, a Be Social közösségi marketinggel foglalkozó digitális ügynökség ügyvezetőjét, aki elmondta, hogy „a Facebookon tényleg nem lehet letiltani a kommentelést a képek és más bejegyzések alatt, elképzelhető, hogy Orbán Viktor Facebook oldalának adminisztrátorai egyszerűen kitiltották, akit csak értek. Kitiltani egy Facebook-oldalon leginkább csak azokat lehet, akik egyszer már kommenteltek oda.”

Ezek szerint délután öt órakor nekiálltak és egyesével elkezdték kitiltani az embereket, nehogy csúnyákat kommenteljenek a képek alá.

A bannerkalapács ereje egészen este 8 óráig tartott, amikor újra lehetett szabadon kommentelni.

Vagyis végrehajtották azt a bravúrt, hogy 4 órán belül kitiltottak majd törölték a kitiltást több ezer, vagy akár több tízezer felhasználó esetében, mindezt manuálisan, egyesével.

Tényleg egyesével lehet tiltani / feloldani, megnéztem a saját Facebook-oldalunkon:

Screenshot_00684
Mivel nem valószínű, hogy Kaminski Fanni egyesével bannolgatott este, ezért megkérdeztem a Miniszterelnökséget, hogy kik ezek a derék hazafiak, akik banhammerrel védték Orbán Viktort a Facebookon, és mennyibe kerül ez a munka nekünk, adófizetőknek?

Screenshot_00685

 

Szép munka volt!

taps

Megosztás