Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormányhivatal szerint a Népszabadság fotósa kérte, hogy lógassák be fejjel a munkást a gödörbe

Szeptember 2-án tette ki a Népszabadság Teknős Miklós fotóját, amit a Várkert Bazár második és harmadik megnyitója közötti munkálatok során készített. Teknős Miklós 1990 óta a Népszabadság fotósa.
A fotó nagyon adja, így levelet írtam a munkaügyi hivatalnak.

„Tisztelt Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelősége!

Legyenek szívesek tájékoztatni, hogy történt-e munkaügyi, munkavédelmi ellenőrzés a Várkert Bazár építése során.

Legyenek szívesek tájékoztatni arról, hogy a fotón minden részlet megfelel-e a hatályos munkavédelmi előírásoknak.

Legyenek szívesek tájékoztatni arról, hogy terveznek-e vizsgálatot a fotó kapcsán.”

Ma meg is jött a válasz:

A Várkert Bazár építési munkaterületén bejelentését megelőzően több alkalommal is volt munkavédelmi és munkaügyi hatósági ellenőrzés.

Az Ön e-mailje alapján másnap (2014. szeptember 4-én) munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést tartottak az illetékes munkavédelmi és munkaügyi hatóság felügyelői. Az ellenőrzés során az eljáró felügyelők a képen látható munkavállalók közül kettőt a helyszínen találtak, akik tanú nyilatkozatai alapján kijelenthető, hogy a fénykép  egy fotós kérésére  készült. Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja.  A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott.

Üdvözlettel,

Szivák Bernadett
sajtófőnök
Budapest Főváros Kormányhivatala
Kormánymegbízotti Kabinet

Én tényleg nem tudom már feldolgozni ezt az országot xD

szkeptikus

[polldaddy poll=8295460]

Friss:
A 444 elérte Teknős Miklós fotóst, aki szerint egész egyszerűen nem igaz, amit a kormányhivatal ír. Ezt nekik is elmondta volna, ha megkeresik, és szívesen megmutatta volna a teljes sorozatot, amiből kiderül, hogy a munkások hosszasan szereltek egy szűk helyen, amihez nehezen fértek hozzá.
Teknős azért ment a Várkerthez, hogy ott az átadás utáni is tovább folytatódó munkálatok fotózza. Akkor már a két munkás fogta és lógatta a harmadik társukat. Amikor végeztek, odament hozzájuk, és bemutatkozott, megemlítve a munkahelyét is. Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat.

Friss2:
Szarvas leanimálta a beállított fotózást.

Megosztás