Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

művészet

„Mindennap átmegyek a piacon” – fideszes képviselői beszámoló Pesterzsébeten

Fekete László ötödszörre önkormányzati képviselő a főváros XX. kerületében, és a beszámolóinak hála megtudhatjuk, mivel telnek a napjai, és mit tesz a helyi lakosokért.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak! Adószámunk 18516641-1-42, kattints ide a letölthető nyilatkozatért.

2019 októberében az önkormányzati választáson Fekete László, a Fidesz politikusa a párt jelöltjeként a XX. kerület települési kompenzációs listáján nyerte el mandátumát. Ezzel immáron ötödszörre önkormányzati képviselő Pesterzsébeten. A kerület honlapján a törvényben előírtak szerint megtalálható a képviselő profilja, mely tartalmazza az irodai telefonszámát, gmail-es(!) levelezési címét, ezen kívül az elmúlt évek vagyonnyilatkozatait és képviselői beszámolóit is.

A honlapról kiderül, hogy jelenleg Fekete László képviselősége mellett már „csak” az Egészségügyi Bizottságnak és a Sport Bizottságnak a tagja, míg 2017-ben, fantasztikus munkabírással, ezek mellett vitte még a Gazdasági Bizottságot és az Oktatási, Kulturális, Informatikai és Ifjúsági Bizottságot is.

A képviselőségért havi bruttó 411 ezer forint illeti meg.

A fenti álláshalmozás ellenére az amúgy már nyugdíjas László nem urizál: legfrissebb  vagyonnyilatkozata szerint a nevén mindössze egy kerületi 160 négyzetméteres családi ház 50%-os tulajdona, és egy Citroen C3-as személygépkocsi van.

De mi is az, amit egy szépkorú önkormányzati képviselőnek meg kell tennie a kerületéért? Mi is az, amit meg tud tenni a helyiekért? Hála a képviselői beszámolóknak, pontos képet kaphatunk Fekete László mindennapjairól, amik szinte ugyanolyanok, mint bármelyik nyugállományba vonult állampolgárnak.

László idei beszámolójából kiderül, hogy sajnos nincs tisztában azzal, hogy idén kompenzációs listáról lett képviselő, nem pedig megválasztották az állampolgárok, ahogy ő írja rögtön az első sorban. De az anyagból azt is megtudjuk, hogy legfontosabb feladatának a kapcsolattartást tartja a kerület polgáraival. Ebben hatalmas segítség neki, hogy 59 éve itt él, és nagyfokú helyismerettel rendelkezik, hogy minden reggel keresztülmegy a piacon(!), valamint az, hogy igyekszik részt venni a kerületi sportrendezvényeken!

„A kerület polgáraival történő kapcsolattartást tartom a legfontosabb feladatomnak melyre napi lehetőségem adódik. Tátra téri „nagypiac mellett lakom így majd mindennap kimegyek – de legalább is átmegyek a piacon – ahol nagyon sok lakossal , ismerőssel találkozom, ahol ügyes bajos dolgaikat is meg szoktuk beszélni Minden ünnepi eseményen vagy sport rendezvényen igyekszem részt venni mert ezeken sok új ismeretségre tehetek szert. „ – írja László a beszámolójában.

A képviselő a régi ismerőseitől és barátaitól tudja, hogy milyen mindennapos problémák is gyötrik a kerület lakosait. Úgyis, mint rossz utak és járdák, felgyülemlett hulladék, falevelek elszállítása, rengeteg kidobott kutyaürülék vagy a zsákokban kidobott szemét.

László jó honatyaként mindig javasolja, hogy ha ilyet látnak, tegyék szóvá és jelezzék az illetékesek felé!!

Mindezek mellett nyitott a világ felé is, tisztában van azzal, létezik olyan, hogy koronavírus-járvány és az nem jó nekünk, meg arról is hallott valamit, hogy a gonosz EU is mostanában hozott valami törvényt a migránsok megsegítésére, és ez tényleg ördögtől való.

„Ebben az évben 2020-ban de sajnos még jövőre is 2021-ben is megváltoztatta és megváltoztatja az éltünket a koronavírus járvány Gondoljatok bele: 34 Millió Migrációs embert /Javarészt „arab-iszlám” nemzetiségűeket/ beerőltetnének EURÓPÁBA Szavazati Joggal. Ezt nem szabad engedni ez ellen minden eszközzel harcolni kell. Pártállástól politikától függetlenül – Össze kellene fognunk EGYMÁSSAL, Szüleink, Gyermekink Családjaink és Sajátmagunk érdekében”

A teljes beszámoló itt olvasható, aki érez magában affinitást, kijavíthatja a nyelvhelyességi és helyesírási hibákat!

 

Megosztás