Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Kövér László a tökéletesen megvezetett Fidesz-szavazó prototípusa

Az országgyűlés fideszes elnöke, Kövér László eddig sem volt a szavak embere, de az elmúlt harminc évben mindig Orbán mellett volt, ezért kapott tőle egy olyan pozíciót, ahol baromi jól kereshet, és csak minimális kárt tehet. Azonban Kövér Lászlónál idén elgurult a gyógyszer, és házelnökhöz totálisan méltatlan stílusban tesz nyilatkozatokat, és védi a mundért, amiben a végletekig hisz. 

Sajnos látszik, hogy Kövér László totálisan magáénak vallja a kormány hazugságokra és lózungokra épülő politikáját. Nem érti, hogy nem véletlenül nem sikerült miniszteri pozíciót szereznie harminc év alatt sem. A jelenlegi országgyűlés elnöke nem tud különbséget tenni a manipulatív politikai nyilatkozatok és a tényleges vélemények között, ezért dühös. Az Orbán által felépített alternatív valóságban él, és gyűlöl mindenkit, aki másképpen gondolkozik, mint ő. Mindenkit, aki másképp gondolkozik, mint a Fidesz polgárinak, haza- és családszeretőnek csúfolt eszmerendszere. Kövér a tökéletesen megvezetett Fidesz-szavazó prototípusa!

Szerdán közös interjút adott az állami tévének a magyar és a lengyel parlament elnöke. Kövér itt elmondta, amit a kormány mostanában el akar hitetni a szavazóival: a következő EP-választás Európa jövőjéről fog szólni, és ott a migránspártiak és a migrációellenesek csapnak majd össze.

„Azt remélem,  hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal. S majd ha újra a normalitás talajára helyezkedik az uniós döntéshozók többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a valódi gondokról.”

Nyilatkozta Kövér, és a lakájmédia riportere természetesen kihagyta a ziccert, hogy megkérdezze, miért csak a Fidesz ellenzi a „migránspárti” EU-ban a közös határőrség, a FRONTEX megerősítését és kiterjesztését?

Igaz nem is lett volna értelme, a magyar házelnök ugyanis már két nappal korábban kifejtette velős véleményét az EU-parlamentről:

„Az Európai Parlament többsége kommunista, és „úgy zöld, hogy kívül zöld, belül vörös”; másik része „gyakorló elmebeteg”, harmadik része „cinikus, megvásárolt ember” és vannak még olyanok, akik semmiben sem hisznek, és semmit sem gondolnak. „

Múlt szerdán Kövér az egyik legnagyobb magyar liberális, Kossuth Lajos szoboravatásán szállt bele – roppant elegánsan – pont a liberálisokba. Víziójában Magyarország és Európa is el fog pusztulni, természetesen a libsi elvek miatt.

„Ha nem tudunk a szabadság szép eszményéből csúfot űző, a demokráciából a népképviselet karikatúráját csináló, az emberi méltóságot az emberi jogokra hivatkozva cinikusan a sárba taposó mai, úgynevezett liberalizmusnak ellent állni, akkor holnapra nem lesz Magyarország, nem lesz magyar nemzet, de nem lesz egyetlen európai földdarab és közösség sem, amelyik megérdemelné, hogy országnak és nemzetnek nevezzék. „

A házelnök úrnak visszatérő rémálma az identitásféltés is, hogy ezt a Fidesz kormányzat verte bele, vagy a kemény nevelés, amit gyermekként kapott, nem tudni. Mindenesetre a 444 ki tudott gyűjteni közel HÁROM TUCAT olyan cikket, ahol Kövér épp az indentitásáért retteg. Fuhh, azért ez nagyon rossz lehet. Szegény házelnök úr!

„Kik azok, akik az emberek identitását nemcsak ellenőrizni vagy befolyásolni, hanem most már egyenesen megszüntetni akarják? Kik azok, akik az emberek nemi, családi, nemzeti és vallási önazonosságának szétzilálása mellett ideológiát gyártanak az úgynevezett fluid identitás, azaz az identitásnélküliség hasznos voltáról?”

Júniusban Kövér László Jakab Péter jobbikos képviselőt ostobázta le a parlamentben, miután Jakab az élete első felszólalásán azt találta kiejteni a száján, hogy még életében nem mondott beszédet ennyi bűnöző előtt.

Kövér a választások előtt „gyomorforgatónak és hányingerkeltőnek” nevezte az ellenzéki összefogás hírét, majd hozzátette, hogy „Magyarország megszűnik” , ha az ellenzék nyer.

A voksolások után pedig azt a több mint hat millió embert is megtisztelte véleményével, aki nem a Fideszre adta le (vagy nem adta le) a szavazatát. Az MTI-nek adott maratoni interjújában úgy fogalmazott:

Aki nem a Fideszre szavazott, az „intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen”. 

Kemény szavak ezek egy ennyire intellektuális és morálisan fedhetetlen embertől. Egy olyan embertől, akinek idén emelték a bérét 1,7-ről 2,4 millió forintra, és aki ezért a közpénzért még arra sem hajlandó, hogy megálljon az újságírónak, ha az nem olyan szerkesztőségből jött, akit már megvett a kormány; akinek hivatala jövőre 20 helyett már 28 milliárd forintból gazdálkodik, és akinek házelnöki rezidenciáját potom 2,3 milliárd forint közpénzből újították fel. 

[MTI Fotó: Soós Lajos]

Megosztás