Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

országimázs

Totálisan félremagyarázza a kormány a Sargentini-jelentést

Miközben a Sargentini-jelentés pontokba szedve, részletes példákkal szedi ízekre Orbán Viktor és a magyar kormány eddigi, az európai szemlélettel és erkölccsel szembemenő munkáját, vezetőink igyekeznek az áldozat szerepében tetszelegni, és szándékosan félremagyarázzák a jelentés tartalmát. A Fidesz a pontok cáfolata helyett rendszeresen hangoztatja, hogy hazánk csupán a bevándorlásellenes politikája miatt került az EU célkeresztjébe, mert Brüsszelben mindenki Soros György zsebében van.

„Ismerem a magyar kormány minden érvét, és épp ezek erősítenek meg a jelentés igazában” – mondta a hvg.hu-nak egy múlt csütörtökön megjelent interjúban Judith Sargentini,  holland zöldpárti képviselőnő. És ezen mi csak felnevetünk, mert pontosan tudjuk, hogy semmilyen „érvük” nincs Orbánéknak Soroson és a migráción kívül. A kormány fokozatosan és szisztematikusan rombolta le a demokráciát az országban, miközben mára már az állam tartópillérjei is romokban hevernek.

Ezt persze látta az EU is, és az Európai Tanács (az Európai Unió legmagasabb döntéshozó testülete) megbízott egy Sargentini vezette bizottságot, hogy vizsgálják ki a dolgokat.

Az iratban felsoroltak nem kevesebb, mint 12 problémás pontot említenek, és a bevándorlást bizony csak az egyik érinti, de az is inkább a menedékkérők jogainak csorbításáról szól. Íme a Sargentini jelentés 12 sarokköve, mely akár a vádirata is lehetne az elmúlt 8 évnek:

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.

„Az Európai Parlament illetékes bizottsága ezt a 12 pontot megvizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy Magyarországon súlyosan sérül a jogállamiság, és sérülnek a közös európai értékek” – mondta a politikus.

A teljes jelentés MAGYARUL itt olvasható. 
Az Átlátszó rövid összefoglalója róla pedig itt.

A 12 pontról egyetlen egy szó sem esik a kormány Facebook-oldalán, hiszen Orbánék nem tudják és nem is akarják megmagyarázni őket. Sokkal egyszerűbb az egészet elbagatellizálni és félremagyarázni, magukat pedig az áldozat szerepében feltüntetni a migrációra szuperérzékennyé nevelt szavazóik szemében.

„Nézze meg: a jelentés 12 pontjából mindössze az utolsó előtti foglalkozik a migrációval. A magyar kormány által erőltetett, menekültválságról szóló vita szándékosan hivatott kitakarni mindazt, amiről ez a jelentés szól.” – Zárta interjúját Sargentini.

Úgy tűnik, neki van igaza, íme a magyar kormány Facebook-postjai a témában az elmúlt egy hétből. Elég repetitív:

2018.09.10. – A Sargentini-jelentés egy támadás az egész magyar nemzettel szemben, azért, mert Magyarország nem fogad be illegális bevándorlókat.

2018.09.08.– A brüsszeli bevándorláspárti többség egy utolsó, kétségbeesett támadást indít Magyarország ellen.

2018.09.08. – A bevándorláspárti erők a Sargentini-jelentéssel meg akarják bélyegezni Magyarországot és a magyar embereket, mert mi határozottan elutasítjuk a bevándorlást.

2018.09.07. – Macron és Juncker két bevándorláspárti politikus, azért támadják Magyarországot, mert mi nem engedjük be a bevándorlókat, és megvédjük a határokat.

2018.09.07. – A bevándorláspárti erők Emmanuel Macron vezetésével folyamatosan támadják Magyarországot.

2018.09.06. – A hazug Sargentini-jelentés egy nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben. A bevándorláspárti erők azért támadják a magyar embereket, mert nemet mondanak a bevándorlásra.

2018.09.05. – A Soros-szervezetek irányítják a Magyarország elleni brüsszeli támadást.

2018.09.04. – A Soros-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben, amiért elutasítja az illegális bevándorlást.

A jelentés vitája kedden lesz az Európai Parlamentben. Orbán Viktor magyar miniszterelnök a szokásos húsz helyett most csak kemény hét percet kap majd, hogy beszéljen, és a vita végén sem kap felszólalási lehetőséget, hogy reagáljon a vádakra. Senkit nem érdekel már kint a handabanda.

A jelentés elfogadásához kétharmados többség kell, abban az esetben, ha ez megvan, akkor továbbítják az Európai Tanácshoz. A tanácsnak kell döntenie arról, hogy a jelentés alapján elindítják-e a legsúlyosabb büntetést jelentő hetes cikkely alkalmazását, mely akár az uniós támogatásaink befagyasztásával és Magyarország szavazati jogának megvonásával is járhat.

Az Európai Tanácsnak négyötödös többséggel kell elfogadnia az eljárás megindítását, és – nyilván az érintett országon kívül – minden tagállamnak vétójoga van. Az már régóta egyértelmű, hogy Orbánék Lengyelországgal „kéz kezet mos” alkut kötöttek, és nagyon számítanak egymás támogatására. De a lengyelek ellen is eljárás folyik, így könnyen lehet, hogy egy politikai alku végén elállnának a vétótól, és magára hagyják Magyarországot.

Megosztás