Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Októberben a kormány minden második Facebook-posztja migrációs rémisztgetés volt

Kigyűjtöttük, hogy az elmúlt hónapban mire is használta Magyarország kormánya a világ legnépszerűbb közösségi oldalát, a Facebook-ot. Természetesen véletlenül sem arra, amire kellene, ellenben dübörgött a propaganda és az agymosás.

161 ezer ember követi a kormány munkásságát Facebook-on, ez hazai viszonylatban egy közepesen magas szám. Összehasonlításképp: anyánkat, az átlátszó.hu-t 95 ezren követik, míg az Origo nevű alternatív valóságot több mint 430 ezren.

Lehetne ezzel a 160 ezer emberrel kezdeni valamit, valami olyasmire gondolok ami azoknak is hasznos és érdekes, akik csak azért járnak fel, hogy kitöltsék dühüket a kormányon. Ők vannak többen, ez látszik a kommenteken és azon is, hogy a posztokat mindössze néhány tucat ember osztja meg. Az igazi orbánhívő fideszesek már innen is kikoptak, a kormány propagandagépezetének, a CAP-nak a tagjai pedig jól láthatóan szabadságra vannak küldve. Majd év elején biztos jön a „riseing” és a támadás az EP-választás kapcsán.

De a készültségi szintet a médiákon keresztül ennek ellenére fent kell tartani, és a kormány Facebook oldala igyekszik is. Összegyűjtöttük az uborkaszezonban megjelent posztjaikat, és kielemeztük őket.

Maradt az egybites politika!

43% Migránsozás!! Bizony, az októberi 109 posztból 47 db foglalkozik a bevándorlással, és egyik sem abból a szempontból, hogy hogyan tudnánk segíteni a háború vagy éhínség elől menekülőkön.

Ellenben a kormányposztok szerint mindennap el akarja valaki venni a magyar identitást, vagy le akarja cserélni Európa kultúráját és lakosságát. Viszont a 47 bevándorlásellenes poszt alatt Sorost mindössze háromszor említik meg. Meglepő lenne? Nem-nem, hiszen már nem ő a főellenség. A Fidesz leváltotta az ellenségképet, és mára az álfenyegetettséget összemosta az EU-val, Brüsszellel, Sargentinivel és Verhofstadttal.

Tisztán látszik, hogy a Fidesz ugyanazzal akar eredményes lenni a jövő évi EP-választáson, mint idén a hazain: a propaganda szerint létezik Orbán, a megmentő, és mindenki más ellene, s azok mind kivétel nélkül bevándorláspártiak. A kormány oldalán ezért a 47-ből 37 alkalommal szőtték bele a bejegyzésekbe az EU-t, mint az emberevő kannibálok elhozóját. És természetesen az EU (vagy bárki) csak azért támadhatja hazánkat, mert nem akarunk bevándorlóország lenni.

Fotó: Facebook

A második kedvenc témája a kormányzati Facebook-adminoknak az Orbán-kormány elért eredményei és tervei. A legjobban hangzókat szisztematikusan hetente lehozzák, így októberben háromszor is a képünkbe dörgölték, hogy bővül a CSOK, lesz nyugdíjprémium, és 100 milliárdból felújítanak sok óvodát és iskolát is. Annak ellenére hozták le ezeket októberben, hogy a CSOK-bővítés nyári, a nyugdíjasok és gyermekek megsegítése pedig szeptemberi hírek. Ismétlés a tudás anyja, na! A maradék posztokban olyan kiforgatott növekedési adatokat is lehetett olvasni, mint, hogy nő az átlagkereset. Ami egy szuper jó dolog papíron, de a valóságban csak kevesen érzik meg és még mindig az ország harmada él létminimum alatt.

Ellenben a szemétválságról csak egyszer lehetett olvasni, mégpedig akkor, amikor próbálták az egészet az LMP-re kenni. Emellett a rendszeresen negatív visszhangot kiváltó stadionépítéseket és egyéb építőipari beruházásokat is elhallgatja a kormány közösségi oldala. A leglophatóbb szektorról, az építőiparról itt tabu beszélni, mert csak flamet szül az olvasók körében. Bizony, sajnos a fent említett 100 milliárd forintból is a hazánkban működő 4579 óvoda (322 ezer gyermekkel) nagy részét fel lehetne újítani. De azokat mindenképpen, amelyek rászorulnak, főleg ha még némi önerővel is rendelkezik az önkormányzat. Persze csak ha nem áraznak mindent túl szokás szerint a Fideszes polgármesterek, mint Újpalotán vagy Szekszárdon.

De, hogy a végére pozitív is legyek: az őszi nemzeti ünnepeink (október 6., október 23.) is jutott némi hely a kormány Facebook-oldalán. Tíz, azaz 10 posztban emlékezett meg a kormány hőseinkről. Ez az összes 109 bejegyzés 9,1 százaléka. Szép hazafias posztok voltak tényleg, már azok, amiknek a közepén nem tolták a képünkbe Orbán Viktort, ahogy épp a hazát félti a migránsoktól.

Megosztás